У РФ немає сил: Буданов спрогнозував, що буде після Авдіївки
У РФ немає сил: Буданов спрогнозував, що буде після Авдіївки

У РФ немає сил: Буданов спрогнозував, що буде після Авдіївки

Після Авдіївки Росія, ймовірно, намагатиметься досягти своєї головної стратегічної мети – до кінця року вийти на кордони Донецької та Луганської областей, проте для цього їй забракне сил.

Таку думку висловив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв’ю виданню The Wall Street Journal.

Що відбуватиметься на фронті після Авдіївки

Він визнав складну ситуацію, в якій перебувають Сили оборони України, попри перевагу за чисельністю та озброєнням, “але у Росії теж є проблеми”.

Зараз дивляться

За його словами, професійна армія РФ була значною мірою знищена в перший рік вторгнення в Україну, тому зараз вона кидає в бій ненавчених призовників.

Також Буданов зауважив, що країна-агресор використовує більше артилерійських снарядів, ніж може виробляти, і хоча торік на озброєння надійшли сотні танків, більшість з них – це старі моделі, зняті зі зберігання і відремонтовані, і лише 178 були новими.

Припинення масованих ракетних ударів по українських містах глава ГУР пояснив тим, що російські поставки вичерпалися, як наслідок – Росії буде важко досягти своєї головної стратегічної мети – захопити всі східні райони Донецької та Луганської областей цього року.

– У них не вистачить сил, – підсумував Буданов.

Коли можливий новий контрнаступ ЗСУ

WSJ пише, що західні чиновники та аналітики вважають прогноз Буданова оптимальним сценарієм для України на цей рік.

– Якщо Україна зможе вести розумну оборонну боротьбу, виснажуючи російські сили, одночасно відновлюючи свої власні, то, на їхню думку, вона зможе розпочати новий контрнаступ проти ослабленого супротивника у 2025 році, – йдеться в публікації.

Згідно з дослідженням лондонського аналітичного центру Королівського інституту об’єднаних збройних сил (Royal United Services Institute), російські війська наприкінці року, ймовірно, досягнуть свого піку, а в 2025 році все більше відчуватимуть нестачу боєприпасів і бронетехніки.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Армия России
Источник материала
Поделиться сюжетом