20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Що з нами не так: причини, через які стосунки обриваються на стадії закоханості
Що з нами не так: причини, через які стосунки обриваються на стадії закоханості

Що з нами не так: причини, через які стосунки обриваються на стадії закоханості

Експерти популярної онлайн-платформи Психологічна підтримка пояснили основні причини того, що закоханість не переростає в глибше і сильніше почуття.

Втрата інтересу

– Є люди, які втрачають інтерес до партнера вже після перших кількох побачень. Для них стосунки зупиняються на стадії легкої закоханості, яка так і не переростає в глибоке почуття, – кажуть психологи.

Експерти зазначають, що через неможливість побудувати близькі серйозні стосунки, у людини виникає страх залишитися самій. І тут є основні причини.

Зараз дивляться

Страх близькості

Люди, яких виховували надмірно тривожні дорослі, часто асоціюють близькі стосунки з несвободою, адже їх суворо контролювали в дитинстві. Тому в дорослому віці вони, незважаючи ні на що, намагатимуться зберегти власну незалежність.

Як наслідок: такі люди тримають дистанцію, бояться висловлювати свої почуття, першими припиняють стосунки.

Уникаючий тип прив’язаності

Коли дитину виховує емоційно холодний або деспотичний дорослий, це формує в ній тип прив’язаності, що уникає. У дорослому віці така людина сприйматиме міжособистісний контакт як загрозливий.

Такі люди не вірять, що близькі стосунки можуть бути безпечними. Тому для них єдина можливість відчути зв’язок із партнером, це секс.

Нереалістичні очікування

На початку стосунків ми ідеалізуємо іншу людину. Вона може здаватися нам особливою та загадковою. Однак для деяких людей після сексуальної близькості партнер може втратити своє значення. Він перестає бути таємницею: після сексу ідеальний образ іншого розсіюється, натомість реалістичний не встигає сформуватися.

Страх бути покинутим

Якщо людину одного разу покинули, знехтували нею (не обов’язково в романтичних стосунках), у майбутньому вона може ініціювати розрив стосунків першою. Усе заради того, щоб уникнути тих неприємних емоцій, які було пережито від попереднього досвіду: люті та сорому.

Йти від партнера першим – це спосіб зберегти самоповагу. У такому разі важливо відокремити свій минулий досвід від нинішнього. Бути сміливим відкритися до нових стосунків.

За словами експертів, досвід безпечних і довірливих стосунків може дати психотерапія. Зверніться до психотерапевта, щоб навчитися будувати міцні романтичні стосунки.

Теги по теме
Психология
Источник материала
Поделиться сюжетом