Фільм Алана Бадоєва "Довга Доба" показали у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі
Фільм Алана Бадоєва "Довга Доба" показали у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі

Фільм Алана Бадоєва "Довга Доба" показали у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі

Алан Бадоєв захопив потужною промовою перед міжнародною спільнотою.

Напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення відбувся спецпоказ фільму Алана Бадоєва та каналу "1+1 Україна" "Довга Доба" в рамках стратегічного засідання послів та членів НАТО в Брюсселі.

Перед початком трансляції 120 хвилинної хроніки в штаб-квартирі НАТО режисер звернувся до міжнародної спільноти та наголосив на важливості висвітлення подій російської агресії:

"Для того, щоб світ міг відчути себе разом з українцями в тих умовах, в яких ми перебуваємо вже два роки, ми створили "Довгу Добу", щоб ніхто не зміг переписати нашу історію і сказати, що України не було. Просто зараз наші військові боронять кордони і ціною свого життя дарують нам час, щоб ми могли розповісти світу про Україну. Я хотів би, щоб світова спільнота усвідомлювала, що війна ближче, ніж вам здається. Я вважаю, що саме ви повинні донести до інших ідею про те, що за мир варто боротися", - закликав Алан Бадоєв.

Окрім того, перед промовою режисера фільму заступниця помічника Генерального Секретаря НАТО Кармен Ромеро висловила вдячність за створення документальної стрічки й наголосила на перемозі України:

"Дякую Алану та команді за цей емоційний і глибоко зворушливий фільм, який є відвертим свідченням злочину та руйнування, мужності, життя та надії. Цей фільм передає, з одного боку, правду про кремлівський режим та його злочини. І хоробрість українського народу з іншого. З найпершого дня повномасштабного вторгнення росії позиція НАТО була рішучою і зрозуміло. Наш фундаментальний інтерес полягає в тому, щоб Україна виграла війну і здобула перемогу як незалежна і суверенна країна", - зазначила Кармен Ромеро.

До слова, після перегляду стрічки посли та представники країн-членів НАТО були приголомшені долями та відвагою героїв "Довгої Доби" та цікавилися, як склалося подальше життя задокументованих українців.

Источник материала
Поделиться сюжетом