20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У КМДА розповіли, коли в школах Києва розпочнуть прийом заяв до перших класів
У КМДА розповіли, коли в школах Києва розпочнуть прийом заяв до перших класів

У КМДА розповіли, коли в школах Києва розпочнуть прийом заяв до перших класів

У Києві прийом документів у перші класи, для зручності батьків, розпочнеться 25 березня. Прийом дітей у столичних школах триватиме до 31 травня.

Про це повідомив заступник голови Київської міської держадміністрації Валентин Мондриївський, передає пресслужба КМДА. Документи можна передати не тільки особисто, а й в електронному вигляді або у вигляді поштових листів.

"Безпека освітнього процесу для школярів і вчителів – одна з головних умов роботи освітніх закладів столиці. Саме завдяки достатній кількості укриттів у школах Києва ми забезпечили в цьому навчальному році очне навчання майже 186 тисячам учнів, із яких майже 24 тисячі – першачки", – уточнив Мондриївський.

За його словами прийом дітей розпочнеться раніше звичайної дати – вже під час весняних канікул, 25 березня, і триватиме до 31 травня. Для зарахування до першого класу достатньо заяви одного з її батьків, наданих власноруч або сканованих копій чи фотокопій, направлених власноруч, або електронною поштою на адресу школи. Оригінали документів включно з медичними довідками можна подавати пізніше

Заступник голови КМДА додав, що головним критерієм зарахування до перших класів є територіальна доступність, а саме закріплення відповідних адрес проживання дітей за певними школами.

"Також пільги для зарахування до перших класів поширюються на дітей зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб, дітей працівників цих освітніх закладів і тих дітей, чиї брати або сестри вже навчаються в обраній школі", – уточнили в пресслужбі.

Як повідомляв OBOZ.UA, основні сесії Національного мультипредметного тесту у 2024 році пройдуть з 14 травня до 25 червня, реєстрація на які триватиме з 14 березня до 11 квітня включно. На додатковий період подати заявку можна буде з 10 по 15 травня. Самі тестування пройдуть з 11 по 19 липня.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом