У США розкрили деталі справ проти голови російського банку ВТБ і олігарха часів Януковича
У США розкрили деталі справ проти голови російського банку ВТБ і олігарха часів Януковича

У США розкрили деталі справ проти голови російського банку ВТБ і олігарха часів Януковича

Сполучені Штати Америки оголосили обвинувальні висновки стосовно підсанкційного президента і голови російського державного банку ВТБ Андрія Костіна та українського олігарха Сергія Курченка у справах порушення обмежувальних заходів. Обом загрожує тюремний термін.

Робоча група генерального прокурора США KleptoCapture оприлюднила ці звинувачення напередодні другої річниці широкомасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну, представивши низку звинувачень, арештів і проваджень щодо конфіскації майна.

У висновках зазначається, що Костін обвинувачується в участі у двох схемах порушення санкцій США. Крім того, його двоє спільників, які проживали в США, були заарештовані за їхню роль у полегшенні однієї зі схем.

За обвинуваченням, Костін брав участь у схемі ухилення від санкцій і відмивання коштів для підтримки двох суперяхт загальною вартістю понад 135 мільйонів доларів. Також йому приписуються дії щодо розкішного будинку в Аспені, штат Колорадо.

Згідно з обвинуваченням, Костін порушував Закон про міжнародні надзвичайні економічні повноваження (IEEPA) шляхом надання коштів, товарів і послуг на користь себе, незважаючи на санкції його особи. Також йому приписують міжнародне відмивання грошей.

У висновках зазначено, що Костін та його співучасники продовжували діяти попри санкції, спланувавши продаж будинку в Аспені та намагаючись використовувати отримані кошти.

На даний момент 67-річний Костін, за попередньою інформацією, перебуває на волі в Росії.

Костіна звинувачують у змові з метою порушення Закону про міжнародні надзвичайні економічні повноваження (IEEPA) у двох випадках, у порушенні IEEPA у двох випадках, а також у змові з метою міжнародного відмивання грошей у одному випадку. Кожен з цих пунктів передбачає максимальне покарання у вигляді 20 років позбавлення волі.

Вольфсона звинувачують у змові з метою порушення IEEPA в одному випадку та у порушенні IEEPA в двох випадках, кожен з яких передбачає максимальне покарання у вигляді 20 років ув’язнення.

Бонда звинувачують у змові з метою порушення IEEPA в одному випадку та у порушенні IEEPA в двох випадках, кожен з яких передбачає максимальне покарання у вигляді 20 років ув’язнення. Розслідування проводить офіс ФБР у Вашингтоні.

У Середньому окрузі Флориди велике журі повернуло обвинувальний акт проти українського олігарха Сергія Курченка, якого звинувачують у багаторічній схемі порушення та ухилення від санкцій США. За звинуваченням, Курченко отримав понад 330 мільйонів доларів у рамках цієї схеми.

Курченка звинувачують у змові з метою порушення IEEPA та санкцій США щодо Росії, що передбачає максимальне покарання у вигляді 20 років позбавлення волі, а також у змові з метою відмивання грошей, що також може призвести до 20 років ув’язнення.

Крім того, у Північному окрузі Джорджії Фелікс Медведєв визнав себе винним у відмиванні понад 150 мільйонів доларів через банківські рахунки та підставні компанії від імені російських клієнтів.

У Південному окрузі Флориди Штати подали цивільний позов про конфіскацію двох розкішних кондомініумів у Маямі, що належать підсанкційному російському олігарху Віктору Перевалову. Ці об’єкти можуть бути пов’язані зі змовою щодо утримання та передачі нерухомості на користь бізнесмена.

Теги по теме
США Виктор Янукович
Источник материала
Поделиться сюжетом