Командувач розповів про успіхи Повітряних Сил ЗСУ
Командувач розповів про успіхи Повітряних Сил ЗСУ

Командувач розповів про успіхи Повітряних Сил ЗСУ


Рашисти у своїй пропаганді вже два роки “знищують” наші Повітряні Сили, а тим часом українські пілоти в умовах потужної ворожої протидії здійснили уже понад 18800 вильотів.

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук у суботу, 24 лютого, про успіхи Повітряних Сил за два роки повномасштабної війни.

“Два роки великої війни. 730 днів повітряних атак. Зафіксувати статистику нашої “воєнної рутини” непросто, адже оновлюється вона практично щогодини. Оновлюється російськими А-50-ми та “сушками”, іранськими “шахедами” та “непереможними ракетами”, ворожими пунктами управління, крейсерами, підводними човнами та цілими штабами флоту… За цей час Повітряними Силами проведено десятки блискучих операцій”, – повідомив Олещук.

Загалом за два роки в небі України знищено:
1905 ракет різних типів. Серед них: 43 балістичних та 25 аеробалістичних – Х-47М2 Кинджал
4844 – ударних дрони та 7660 БпЛА оперативно-тактичного рівня.
340 – літаків.
325 – вертольотів.

“Щоденно кажу “ДЯКУЮ” підлеглим за знищені цілі та успішну бойову роботу. Адже за кожною цією цифрою – ЛЮДИ! 730 днів рашисти у своїй пропаганді “знищують” наші Повітряні Сили, а тим часом українські пілоти в умовах потужної ворожої протидії здійснили уже понад 18800 вильотів. Із них 7800 – на вогневе ураження, 8900 – на авіаційне винищувальне прикриття. Поки що на радянській техніці. Проте ми чекаємо і активно працюємо над тим, щоб найближчим часом до битви врешті долучились F-16!” – йдеться в повідомленні командувача.

Нагадаємо, 23 лютого Сили оборони України збили другий російський літак А-50. За даними ЗМІ, це вдалося зробити за допомогою радянського ЗРК С-200.

А 14 січня над акваторією Азовського моря був збитий перший А-50 та пошкоджений Іл-22М.



Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader