Як в тихій гавані: що буде з валютними депозитами наступного тижня
Як в тихій гавані: що буде з валютними депозитами наступного тижня

Як в тихій гавані: що буде з валютними депозитами наступного тижня

Чого чекати від валютних депозитів на початку березня

Дмитро Замотаєв розповів для 24 Каналу, що, як і тижнем раніше, серед валютних депозитів спостерігатиметься відносний спокій. Кількість нових вкладів зростатиме дуже повільно, проте глобального відтоку клієнтів теж чекати не варто.

Дмитро Замотаєв

Директор департаменту роздрібного бізнесу ГЛОБУС БАНКУ

Натомість ставки за валютними депозитами залишатимуться майже без змін: так вклади в доларах терміном на 1 рік можуть дати прибуток до 1,8% річних, а в євро – до 1,5 – 1,6% річних з вектором до подальшого, але незначного зниження ставок.

Також очікується, що протягом 2 – 3 місяців, прибуток за валютними вкладами у доларах досягне 1,6% річних, а в євро – впаде до 1,2 – 1,4% річних.

Нова тенденція на ринку

Також експерт повідомив, що на початку лютого деякі банки вдалися до збільшення ставок. Це може сигналізувати про новий тренд у березні – конкурентну боротьбу за вклади клієнтів.

Посилення конкурентної боротьби між фінустановами за нових клієнтів може супроводжуватися появою на ринку нових депозитних продуктів, незначне покращення депозитних умов в чинних депозитних програмах або ж короткотерміновими акційними "весняними", "Великодними" програмами,
– сказав Замотаєв.

Ставки за гривневими вкладами теж залишатимуться на колишньому рівні.

Теги по теме
Деньги курс валют Банк
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны