Німецький експерт оцінив, скільки років РФ ще зможе витримати війну
Німецький експерт оцінив, скільки років РФ ще зможе витримати війну

Німецький експерт оцінив, скільки років РФ ще зможе витримати війну

Росія зможе протриматися у війні протиУкраїни приблизно до 2027-2028 років.

Таку оцінку виданню BILD дав військовий аналітик Європейської ради з міжнародних відносин Густав Грессель. "А Україна зможе протриматися до цього часу тільки, якщо ми зможемо заповнити її матеріальні втрати і запаси амуніції. Це війна на виснаження. Доти, доки одна зі сторін не знайде спосіб боротися з потужними лініями оборони і безпілотниками", - висловив думку аналітик.

Крім того, посол України в Німеччині Олексій Макєєв сказав виданню: "Нам потрібні три речі: більше боєприпасів, більше сучасної зброї і більше лідерства! ... Сучасна німецька зброя довела високу ефективність і допомагає рятувати життя українським військовим і мирним жителям. Це, зокрема, зенітні комплекси, танки і далекобійна зброя".

Посол додав, що Україні потрібне лідерство Німеччини, щоб європейські політики і суспільство, нарешті, зрозуміли, що "в їхніх власних інтересах допомагати Україні виграти цю війну так довго, як це необхідно, і всіма доступними засобами".

Війна в Україні: прогноз

Цей рік буде дуже важким, і може стати вирішальним. Таку думку висловив екс-командир взводу батальйону "Айдар", ветеран АТО Євген Дикий.

Як він зазначив, у лютому 2024 рокуУкраїна опинилася перед загрозою, яку за масштабом можна порівняти з початком повномашстабної війни. Однак тепер - у зовсім інших умовах.

Источник материала
Поделиться сюжетом