Скільки разів росіяни обстрілювали Україну від початку повномасштабної війни: деталі від МВС
Скільки разів росіяни обстрілювали Україну від початку повномасштабної війни: деталі від МВС

Скільки разів росіяни обстрілювали Україну від початку повномасштабної війни: деталі від МВС

У МВС є напрацьовані протоколи роботи на місцях ліквідації наслідків обстрілів

Від початку повномасштабного вторгнення, з 24 лютого 2022-го, Росія здійснила майже 110 тис. обстрілів України. Окупанти гатять переважно по цивільній інфраструктурі: житловим будинкам, школам та лікарням.

Про це розповів очільник МВС Ігор Клименко в межах форуму "Україна. Рік 2024". За словами міністра, за два роки Великої війни у МВС вже є напрацьовані протоколи роботи на місцях ліквідації наслідків обстрілів.

"Якщо в перший рік повномасштабного вторгнення наші партнери пропонували навчання для рятувальників та поліцейських, то зараз ми вже отримуємо запити від наших іноземних партнерів на обмін досвідом, безпрецедентним і занадто дорогим. Наші сили безпеки постійно вдосконалюються та однозначно стали сильнішими", — наголосив Клименко.

F-16 будуть вже цієї весни, — заявив Зеленський

Що стосується розмінування територій, то, за словами міністра МВС, для цього знадобиться не одне десятиліття.

"Щоб розуміти масштаби забрудненості: за час повномасштабного вторгнення наші сапери виявили понад 760 тисяч вибухонебезпечних предметів. Переважна більшість — на деокупованих територіях. І ми знаємо, що роботи ще багато, бо чим довше територія під окупацією, тим щільніше її заміновує ворог. Але ми готові до цієї роботи. У наших саперів уже руки сверблять в очікуванні початку роботи після деокупації", — зазначив він.

Очільник відомства додав, що з 24 лютого 2022 року Національною поліцією було задокументовано 113 тисяч воєнних злочинів з боку Росії. Крім цього, було викрито 129 ДРГ (диверсійно-розвідувальних груп) та затримано 2400 осіб, які мали до них безпосередній стосунок. Також міністр зазначив, що на деокупованих територіях правоохоронці виявили 88 катівень.

Теги по теме
Россия МВД
Источник материала
Поделиться сюжетом