19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Вчені б'ють на сполох через аномальне цвітіння культових дерев
Вчені б'ють на сполох через аномальне цвітіння культових дерев

Вчені б'ють на сполох через аномальне цвітіння культових дерев

Раннє цвітінняжакаранди в Мексиці викликало суперечки про зміну клімату. Вчені стурбовані тим, що в цьому році ця знаменита рослина почала цвісти в середині зими, а не в березні, як це буває зазвичай.

Як пише Reuters, щовесни вулиці столиці Мексики забарвлюються у фіолетовий колір через цвітіння тисяч дерев жакаранди. Їх ефектні кольори приваблюють не тільки погляди жителів і туристів, а й птахів, бджіл і метеликів, які знаходять в них їжу і притулок.

Але цього року щось змінилося. Деякі жакаранди почали квітнути на початку січня, хоча вони зазвичай прокидаються навесні. Раннє цвітіння викликало тривогу вчених і жителів самого Мехіко, де дерева стали культовою частиною міських вулиць.

Як повідомляється вчені вже почали досліджувати, наскільки широко поширений феномен раннього цвітіння, і прийшли до висновку, що всьому виною на зміну клімату.

"Жакаранда починає цвісти в січні або лютому, тобто взимку, коли ще не настав їхній час", - кажуть біологи. За їхніми даними, через підвищення температури зима в мексиканській столиці закінчилася в цьому році раніше, в середині січня, а не в кінці березня, як це відбувається зазвичай.

Аномально Раннє цвітіння сакури в Японії - подробиця

Через аномально теплу зиму в Японії деякі сорти сакури вже почали зацвітати.

Зазвичай пік сезону цвітіння сакури спостерігається в березні і квітні. При цьому традиційно першою в кінці лютого розквітає сакура сорту Кавадзу. Але цього року ці дерева вже випустили квіти ще до середини лютого. Місцеві жителі стурбовані, що квіти почнуть опадати раніше звичайного і це зіпсує традиційний Фестиваль цвітіння сакури.

Теги по теме
Мексика
Источник материала
Поделиться сюжетом