Красиво жити не заборониш… навіть під час війни. Донька харківського ексрегіонала вихваляється браслетами Cartier і має "жирні" рахунки в банках
Красиво жити не заборониш… навіть під час війни. Донька харківського ексрегіонала вихваляється браслетами Cartier і має "жирні" рахунки в банках

Красиво жити не заборониш… навіть під час війни. Донька харківського ексрегіонала вихваляється браслетами Cartier і має "жирні" рахунки в банках

Дівчина у свої 26 має чималі грошові активи, брендові речі і дороге авто

Марія Скоробагач – дочка відомого харківського політика-регіонала Володимира Скоробагача. Дівчину 2020 року було обрано депутатом Харківської міськради і вона стала наймолодшою депутаткою — на той момент їй було 23 роки. Судячи з декларації, Марія дуже небідна дівчина, яка любить дорогі бренди, люксові авто та має "жирні" рахунки в доларах, євро та гривнях у кількох українських банках.

Наприкінці минулого року, 29 грудня 2023 року Харківська міськрада ухвалила рішення про дострокове припинення повноважень трьох депутатів, серед яких була і Марія Скоробагач. Однак в онлайн-системі YouControl можна знайти річну декларацію вже ексдепутатки, датовану 30 січня 2024 року. У ній звіт за 2022 рік (перший рік повномасштабної війни в Україні) та багато цікавого.

"Телеграф" дослідив соцмережі та декларацію Марії Скоробагач та ділиться з читачами цікавими подробицями про життя представниці "золотої молоді" з Харкова.

Володимир Скоробагач із сином та донькою. Фото: https://www.instagram.com/vskorobagach/
Скріншот із ресурсу "Чесно"

Марія Скоробагач — власниця елітного авто та брендових речей

З річної декларації Марії Скоробагач можна зробити простий і примітивний висновок — дівчина любить брендову ювелірку, розкішні годинники, валюту та люксові авто. Одним словом, звикла до лакшері-життя.

А якщо детальніше, то, судячи з декларації, Марія Скоробагач власниця двох браслетів Cartier: один коштує 208 тисяч гривень (володіє з серпня 2020 року), другий — 244,3 тисячі гривень (володіє з 5 січня 2022 року).

Скріншот декларації Марії Скоробагач

Також у володінні дівчини є швейцарські брендові годинники: один Hublot і два Rolex. А це одні з найвідоміших і найкоштовніших брендів годинників у світі.

Скріншот декларації Марії Скоробагач

З майна Марія Скоробагач задекларувала легковий автомобіль Mercedes-Benz GLE 350D 2018 випуску. Його вартість, зазначена у декларації, становить 2 299 840 гривень. Також ексдепутатка з 2014 року володіє водним засобом (гідроциклом), вартість якого не вказана.

Грошові активи Марії Скоробагач — в доларах, євро і гривнях

Судячи з декларації Марії Скоробагач, вона зберігає гроші у кількох українських банках. Суми та рахунки різні — як у гривнях, так і у валюті.

Задекларовані доходи Марії Скоробагач
Рахунки у Приватбанку, скріншот декларації Марії Скоробагач
Рахунки в іншому банку, скріншот декларації Марії Скоробагач

Вихваляння дорогими брендовими речами в Instagram

Як показує практика і багато медійних скандалів, українська "золота молодь" не звикла жити за правилом: "Щастя любить тишу". Чиновники, їх дружини і особливо їхні діти часто хизуються в соцмережах своїм розкішним життям, люксовими авто, елітним відпочинком та брендовими обновками. І Марія Скоробагач – не виняток.

Марія Скоробагач активно веде свою сторінку до Instagram

Дівчина, судячи з фото і сторіс в її Instagram велика цінителька брендового вбрання, взуття та сумочок. І не бентежить дівчину, що в Україні війна і на рахунку кожна копійка, яку українці донатять та донатять, ось уже два роки. У соцмережі Марія Скоробагач демонструє фото із брендовими речами від Hermès, Dior, Zimmermann, Prada.

Для розуміння, одна із сумочок на фото Марії від Dior коштує близько 2 700 євро (понад 100к гривень).

А куртка від бренду Prada коштувала дівчині 2 100 євро.

А милі пухнасті капці від люксового бренду Hermès коштують 940 євро (майже 40 тисяч гривень).

Батько Марії – ексрегіонал Володимир Скоробагач

У мережі чимало інформації про батька успішної доньки Володимира Івановича Скоробагача. Відомо, що він у політиці вже давно – з 2005 року, і лише під час війни – у грудні 2022 року склав свої депутатські повноваження у Харківській облраді.

Володимир Скоробагач. Фото: https://www.instagram.com/vskorobagach/
Заява про складання депутатських повноважень Володимира Скоробагача

З ім’ям Володимира Скоробагача пов’язано багато скандалів. Відомо, що він ексрегіонал, який після Революції Гідності та зміни влади продовжив працювати у лавах проросійських партій — "Опозиційна платформа — За життя", "Опозиційний Блок", "ВІДРОДЖЕННЯ". І це після "сміттєвої люстрації" — свого часу Володимира Скоробагача також обливали зеленкою та кидали у сміттєвий контейнер.

2015 року Володимир Скоробогач написав заяву, що хоче до партії "Відродження"
Скріншот із ресурсу "Чесно"
Володимир Скоробагач із дочкою Марією. Фото: https://www.instagram.com/vskorobagach/

Також Володимир Скоробагач був помічником (на громадських засадах) народного депутата восьмого скликання Верховної Ради України та відомого харківського бізнесмена Віталія Хомутинніка.

Скріншот із ресурсу "Чесно"

З початку війни Володимир Скоробагач активізував роботу свого іменного фонду, зареєстрованого у лютому 2019 року, як: Благодійна організація "БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД ВОЛОДИМИРА СКОРОБОГАЧА". До речі, директором та кінцевим бенефіціарним власником цієї організації числиться 26-річна донька ексрегіонала Марія Скоробагач, і очолила вона його у 2020 році, тобто у свої 23 роки, коли була обрана депутатом Харківської міськради.

Благодійним фондом батька керує Марія Скоробагач

На своїх сторінках у Instagram та Facebook Володимир Іванович активно висвітлює свою благодійну роботу та допомогу харків’янам.

Судячи з соцмереж ексдепутат дуже побожна людина, відвідує церкву і допомагає прихожанам. Однак, відзначає свята за старим церковним календарем, не приймаючи нового (новоюліанського), який було офіційно запроваджено в Україні у вересні 2023 року Православною Церквою України.

Володимир Скоробагач у храмі. Фото: https://www.instagram.com/vskorobagach/

Також варто зауважити, що Володимир Скоробагач не з тих політиків, які перейшли на українську мову з початку повномасштабної війни Росії проти України. Принаймні його пости в соцмережах написані російською мовою.

View this post on Instagram

A post shared by Владимир Скоробагач (@vskorobagach)

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны