20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чехія і Польща не розглядають можливість відправки військ в Україну, - Reuters
Чехія і Польща не розглядають можливість відправки військ в Україну, - Reuters

Чехія і Польща не розглядають можливість відправки військ в Україну, - Reuters

Після слів президента Франції Еммануеля Макрона про можливу відправку військ НАТО в Україну у майбутньому, заяви зробили представники Чехії та Польщі. Прем'єр-міністри цих країн заявили, що вони не розглядають можливість відправки військ на Україну.

"Я переконаний, що ми повинні розвивати ті шляхи підтримки, які ми почали після російської агресії. Я вважаю, що нам не потрібно відкривати якісь інші методи або шляхи", - цитує прем'єра Чехії Петра Фіалу видання Reuters.

Прем'єр Польщі Дональд Туск додав: "Польща не планує відправляти свої війська на територію України. Я думаю, що сьогодні не варто міркувати про те, чи виникнуть обставини, які можуть змінити цю позицію".

Відправка військ НАТО в Україну - головні новини

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо перед зустріччю з Макроном в Парижі заявив, що деякі члени НАТО і ЄС розглядають можливість відправки солдатів на Україну. За його словами, це призведе до ескалації конфлікту.

Представник Білого дому заявив, що Сполучені Штати не планують відправляти війська на Україну і що НАТО також не планує відправляти війська на Україну.

При цьому президент Франції заявив, що що не виключає відправку західних військ на територію України в майбутньому. Цю ідею підтримав також прем'єр-міністр країни Габріель Атталь.

Водночас прем'єр Швеції Ульф Крістерссон заявив, що відправка військ в Україну зараз не актуальна. При цьому він підкреслив, що кожна країна має право обговорювати власні рішення щодо розміщення військ за межами своїх кордонів.

Теги по теме
Польща Франция Чехия Эммануэль Макрон
Источник материала
Поделиться сюжетом