Відомий актор пояснив, чому носить носить військову форму і одночасно грає у театрі
Відомий актор пояснив, чому носить носить військову форму і одночасно грає у театрі

Відомий актор пояснив, чому носить носить військову форму і одночасно грає у театрі

Заслужений артист України Олексій Тритенко, який відомий за роботами у кіно і театрі, визнав, що використання ним військової форми у той час, коли він задіяний активно в роботі свого театру, викликає «хворобливу увагу». Актор з цього приводу зробив спеціальний допис, в якому оприлюднив витяг з наказу Міноборони дворічної давності, згідно з яким є чинним військовослужбовцем ЗСУ від початку повномасштабної війни.

«Військову форму я вдягнув, с початком повномасштабного вторгнення, нижче додаю наказ про моє залучення до лав ЗСУ (звісно, це узгоджено із командуванням) і з того часу, з честю ношу однострій, та є чинним військовослужбовцем Збройних Сил України», – йдеться у дописі артиста.

Відомий актор пояснив, чому носить носить військову форму і одночасно грає у театрі фото 1

Тритенко закінчив Дніпропетровський театральний інститут у 2003 році. З 2018 року він зіграв декілька ролей у Київському національного академічному Молодому театрі. Зокрема, у комедії «Кролик Гарві» актор зіграв Вілсона, а в утопії кохання на дві дії «Місто Сонця – доктора Хердала.

У психологічній драмі «Ніч Гельвера. Сволота» Тритенко зіграв Гельвера. Також заслужений артист зіграв Кармайкла у американській комедії з антрактом «Однорукий».

Відомий актор пояснив, чому носить носить військову форму і одночасно грає у театрі фото 2
Відомий актор пояснив, чому носить носить військову форму і одночасно грає у театрі фото 3
фото: Oleksiy Tritenko/Facebook

Випадок з Тритенком не є унікальним – чоловіки-актори багатьох столичних театрах використовують камуфляж при тому, що їхні прізвища майорять на афішах театрів. Наприклад, актор театру Франка Олександр Печериця, актор Національного академічного драматичного театру російської драми ім. Лесі Українки Володимир Ращук. Окрім цього, військову форму надягли актори Київського державного академічного театру драми і комедії Костянтин Костишин та Ахтем Сеітаблаєв.

Источник материала
loader
loader