Забрали мій дім: Маша Єфросиніна пригадала, як “втратила Крим”
Забрали мій дім: Маша Єфросиніна пригадала, як “втратила Крим”

Забрали мій дім: Маша Єфросиніна пригадала, як “втратила Крим”

У десяту річницю Дня кримського спротиву російській окупації ведуча Маша Єфросиніна поділилася власними спогадами про Крим. Вона повернулася в події 2014 року та розповіла, про що мріє з того часу.

Маша Єфросиніна про анексію Криму

Громадська діячка віднесла себе до тих людей, для яких війна почалася десять років тому. Єфросиніна зазначила, що саме тоді вона “втратила свій Крим”.

– Піддані тоді вже божеволіючого диктатора прийшли, окупували й забрали його. Забрали мій дім та мій фізичний звʼязок з містом Керч, де я народилася та провела дитинство та юність, – пригадала ведуча.

Маша Єфросиніна зазначила, що через її дописи, виступи та публічні висловлювання проти анексії Криму ворог одразу вніс її до своїх чорних списків. Через це вона понад десять років не була на своїй Батьківщині.

Зараз дивляться

Маша Єфросиніна про болісні наслідки анексії Криму

Найболючішим для неї у 2014 році стала неможливість поїхати на поховання бабусі та дідуся, що пішли з життя одне за одним за кілька місяців після того, як росіяни окупували півострів.

– Найнестерпніше – це не мати змоги провідувати могилу мого батька, куди щорічно з 2000 року ми приїздили покласти квіти, – поділилася Маша Єфросиніна.

До спогадів вона додала архівні фото зі своїми батьками, зокрема спільний сімейний знімок після випуску зі школи. Ведуча зізналася, що має велику мрію – поїхати додому, тобто до українського Криму.

День кримського спротиву російській окупації відзначається 26 лютого. Ця памʼятна дата повʼязана з мітингом кримських татар та українців у Сімферополі, що підтримали територіальну цілісність України.

Теги по теме
Крым аннексия Крыма
Источник материала
Поделиться сюжетом