2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Молдова продовжила тимчасовий захист для українців ще на рік
Молдова продовжила тимчасовий захист для українців ще на рік

Молдова продовжила тимчасовий захист для українців ще на рік

Уряд Молдови у середу, 28 лютого, продовжив дію тимчасового захисту на території країни для громадян України ще на рік. Про це повідомляє прес-служба уряду Молдови.

- Термін надання тимчасового захисту переміщеним особам з України буде продовжено ще на один рік, починаючи з 1 березня 2024 року до 1 березня 2025 року. Рішення у цьому сенсі було схвалено виконавчою владою, щоб забезпечити стабільність та безпеку українцям, які сховалися в нашій країні, - зазначили в уряді.

Захист буде автоматично продовжено, як і термін дії документа, що засвідчує особу одержувача. Особи, які користуються тимчасовим захистом у Молдові, матимуть право працювати на території країни без отримання права на тимчасове проживання з метою працевлаштування за умови, що вони зареєстровані у територіальному підрозділі Національного агентства із зайнятості, в радіусі якого вони проживають.

  • Наразі на території Молдови перебуває понад 116 тисяч переміщених осіб з України. Майже 39 тисяч із них пройшли попередню реєстрацію для отримання тимчасового захисту, а понад 30 тисяч уже отримали документи, що засвідчують особу.
  • Молдова активно допомагає Україні з початку повномасштабної війни. За рік ця країна відправила три партії гуманітарної допомоги – у лютому, квітні та вересні – здебільшого для потреб української армії.
  • Під час візиту до України у листопаді минулого року президент Молдови Майя Санду заявила, що Молдову вдалося вберегти від окупації лише завдяки діям українських військових.
Теги по теме
Молдова
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны