"Перемога потрібна не тільки Україні": Порошенко закликав США продемонструвати лідерство
"Перемога потрібна не тільки Україні": Порошенко закликав США продемонструвати лідерство

"Перемога потрібна не тільки Україні": Порошенко закликав США продемонструвати лідерство

Петро Порошенко закликав західних партнерів пришвидшити надання зброї і грошей для України.

Про це лідер партії "Європейська солідарність" повідомив  в ефірі американського телеканалу CNBC, звернувши увагу, що Захід, допомагаючи Україні, інвестує у власну безпеку.

Порошенко також нагадав, що українська армія після повномасштабного вторгнення всупереч прогнозам показала вражаючі результати на полі бою проти російських окупантів.

"Перемога у війні потрібна не тільки Україні, а всій Європі, всьому НАТО, всьому світу, вільному і демократичному", – зауважив Порошенко.  

"Західному світу буде простіше і дешевше дати нам зброю і гроші і допомогти нам виконувати вашу роботу. Ця війна не тільки за Україну і це не допомога Україні.  Це інвестиція у вашу власну безпеку", – наголошує Петро Порошенко

"Україна заплатила за це найбільшу ціну – життя наших героїв. Кожного тижня я на передовій.  Я бачу позиції російських військ і героїчних українських воїнів. Нам потрібно закрити нинішній запит наших військ. Тому що в 2022 році це були танки – і ми їх отримали із запізненням на рік. У 2023 році нам потрібні були системи радіоелектронної боротьби та безпілотники – ми отримуємо це лише у 2024 році. У 2024 році нам терміново потрібні F-16, а замість цього у нас немає боєприпасів, у нас немає танків, у нас немає дронів. І у нас немає F-16", – констатує пʼятий президент. 

Він звернувся до американців: "найбільша військова сила у світі – це Сполучені Штати. Будь ласка, продемонструйте своє лідерство. Без цього Путін був би сильнішим, Путін пішов би далі. Тому що єдина мова, яку розуміє Путін, це мова сили", – сказав Порошенко.  

"Потрібно постійно пам’ятати: кожна година затримки артилерійських снарядів означає людські життя. Життя наших воїнів і життя наших мирних жителів.  А це занадто багато і занадто висока ціна", – зауважує лідер партії. 

"Немає нічого важливішого, аніж зупинити Путіна. Якщо не зупинити це в Україні, вже наступного року він з’явиться в країнах НАТО. І це буде значно більшою проблемою, це буде дорожче", – пояснив Порошенко. 

Источник материала
Поделиться сюжетом