Netflix готує на Бродвеї виставу про Путіна
Netflix готує на Бродвеї виставу про Путіна

Netflix готує на Бродвеї виставу про Путіна

Стрімінгова платформа Netflix поставить на Бродвеї виставу про президента Росії Володимира Путіна - "Патріоти". Про це пише Variety.

Зрежисує постановку Пітера Моргана, який раніше працював над серіалом "Корона" про сім'ю британських монархів. Сюжет п'єси розповість про події, що відбулися після розпаду Радянського Союзу в 19991 році і російського олігарха Бориса Березовського - мільярдера, який допоміг Володимиру Путіну прийти до влади. Пізніше бізнесмен публічно критикував російського президента і у 2013 році помер у Лондоні за нез'ясованих обставин.

Роль Путіна на сцені втілить Вілл Кін, а Березовського - Майкл Стулбарг, який зіграв у кінокартинах "Форма води", "Люди у чорному 3" та "Прибуття". Ще одного важливого російського олігарха Романа Абрамовича зіграє Люк Теллон. Прем'єру вистави у Нью-Йорку заплановано на 22 квітня 2024 року. П'єсу планують показувати у театрі Ethel Barrymore протягом 12 тижнів.

П'єса "Патріоти" стане дебютом Netflix на Бродвеї. Весною 2022 року цю постановку вперше поставили у лондонському театрі Almeida.

Стрімінгова платформа не вперше продюсує театральні проєкти. Раніше за підтримки Netflix відбулася прем'єра вистави Вест-Енду "Дивні дива: Перша тінь".

Теги по теме
Владимир Путин
Источник материала
Поделиться сюжетом