19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Європарламент закликає притягнути Путіна до відповідальності за вбивство Навального
Європарламент закликає притягнути Путіна до відповідальності за вбивство Навального

Європарламент закликає притягнути Путіна до відповідальності за вбивство Навального

Європейський парламент закликає притягнути президента Російської Федерації Володимира Путіна до відповідальності за вбивство критика Кремля Олексія Навального.

Як йдеться у повідомленні на сайті Європарламенту, "за" відповідну резолюцію проголосувало 506 депутатів, "проти" виступило 9 і "утримались" - 32.

Зокрема, у резолюції сказано, що російська держава і особисто президент Володимир Путін несуть кримінальну і політичну відповідальність за смерть найсильнішого опонента, Олексія Навального. У цьому зв'язку, Путін має бути притягнутий до відповідальності.

Європарламент рішуче засуджує вбивство Навального і повністю підтримує його дружину Юлію Навальну у її налаштованості продовжувати його роботу.

Депутати ЄП попереджають, що вбивство Навального є ще одною ознакою посилення і систематичних репресій в Росії і вимагають незалежного і прозорого міжнародного розслідування його вбивства для розкриття правди, забезпечення відповідальності та встановлення справедливості.

У резолюції відзначається, що політична система Росії контролюється консолідованим авторитарним режимом з розгулом корупції, який використовує фальсифікацію виборів як подобу демократії і зосереджує усю владу в руках Путіна.

Депутати ЄП вважають, що підтримка України - це найкраща відповідь Кремлю.

Зокрема, з лютого 2022 року, коли розпочалося повномаштабне вторгнення Росії в Україну, російська влада посилила придушення опозиційних голосів в країні.

Євродепутати виступають за те, аби Євросоюз, його країни-члени та партнери-однодумці в усьому світі продовжували політичну, економічну, фінансову і військову підтримку для України, що, на їх думку, є найкращою відповіддю поточним репресивним і агресивним практикам кремлівського режиму.

У резолюції наголошується, що рішуча перемога України може призвести до справжніх змін в Російській Федерації, особливо щодо деімперіалізації, деколонізації і рефедералізації, що є необхідними умовами для встановлення демократії в Росії.

Що передувало

Як повідомляв УНІАН, вдова російського опозиціонера Олексія Навального - Юлія - виступаючи з трибуни Європарламенту, наголосила, що для перемоги над Путін треба підходити більш інноваційно, бо він не має принципів і є ватажком організованого злочинного угруповання. На її думку, боротьба з путінським режимом має вестися так, як борються з організованою злочинністю, а не з політичними конкурентами. 

Теги по теме
Владимир Путин Алексей Навальный Европарламент
Источник материала
Поделиться сюжетом