Найшвидше рішення мого життя, – активіст в окупації про те, як долучився до спротиву
Найшвидше рішення мого життя, – активіст в окупації про те, як долучився до спротиву

Найшвидше рішення мого життя, – активіст в окупації про те, як долучився до спротиву

Про це 24 Каналу розповів координатор руху "Жовта стрічка" Іван, зауваживши, що приєднатися до руху спротиву було його найлегшим рішенням у житті. Далі була активна робота з розробки тактики спротиву на усіх тимчасово окупованих територіях.

Є справжні ризики

Як наголосив активіст, безпечні тактики спротиву допомагають не попадатися під увагу російських спецслужб. Хоча на окупованих територіях регулярно трапляються різні арешти та переслідування.

Напевно, це найбільш швидке та найбільш рішуче рішення в житті. З часом ти починаєш більше входити в процес; задаєшся питаннями, наскільки усе безпечно. Думає, що можеш зробити. Як організувати підпільну поліграфію; таємно закупити жовту фарбу для графіті. Адаптовуємо власні безпекові інструкції з кібергігієни; з того, як уникнути переслідування. І ти розумієш, що ці інструкції працюють. І ти можеш бути впевненим у власній безпеці,
– розповів активіст.

Рух "Жовта стрічка" займається ненасильницькими методами спротиву. Вони працюють над підтриманням патріотичного настрою українців в окупації. Паралельно йде збір про воєнні злочини окупантів. Так правоохоронні органи України одразу мають базу злочинів, які вже зафіксовані.

Крім того, йде робота, аби допомогти людям уникнути участі у так званих "виборах президента Росії". Хоча окупанти намагаються примусово залучити українців до цього фарсу.

Я виїжджав з тимчасово окупованих територій, але заїхав назад. Бо потрібно комусь продовжувати роботу; масштабувати рух. Зараз важко виїхати. Єдиний шлях – через Росію та треті країни. Але є питання, чи випускатимуть тебе за наявності лише українського паспорта. Зараз росіяни намагаються перекрити ці артерії,
– розповів активіст.

Яка ситуація на окупованих територіях: коротко

  • Активісти руху "Жовта стрічка" оголосили про Тиждень спротиву. Вони закликали українців на підконтрольних територіях підтримати українців, які перебувають в окупації, здійнявши прапор нашої держави.
  • 29 лютого у Маріуполі сталася пожежа на місці базування російських окупантів. Наразі немає деталей, що саме стало причиною загоряння.
  • Також у Новій Каховці стався вибух у штабі "Єдіной Росії". Окупанти вже скаржилися на удар безпілотниками.
Теги по теме
Новости Украины Война на Донбассе Оккупированные территории
Источник материала
Поделиться сюжетом