Навального поховали у Москві: на прощання прийшли тисячі людей та дипломати
Навального поховали у Москві: на прощання прийшли тисячі людей та дипломати

Навального поховали у Москві: на прощання прийшли тисячі людей та дипломати

Російського політика Олексія Навального поховали у п’ятницю, 1 березня на Борисівському цвинтарі Москви.

Як минув похорон Навального

Попрощатися з ним прийшли тисячі людей, а черга до храму, де відбувалося відспівування, розтягнулася на 2 км. Видання зазначає, що процесія у церкві була поспіхом та закінчилася менш ніж за півгодини.

До храму запускали людей невеликими групами по дві-чотири особи. Але загалом вдалося зайти лише близько 300 особам.

Зараз дивляться

Люди у черзі під церквою скандували різні гасла, на кшталт: Ні війні, Росія буде вільною та вигукували прізвище покійного політика.

Територія до храму була огороджена металевими парканами. Після відспівування у храмі, натовп його повалив та пішов за катафалком у бік цвинтаря.

Після того, як із Навальним попрощалися його батьки, труну з політиком опустили під музику з фільму Термінатор-2. За словами його речниці Кіри Ярмиш, це його улюблений фільм. Також на цвинтарі звучала композиція My Way Френка Сінатри.

Серед натовпу, який прийшов віддати шану Навальному, були посли США та Німеччини з іншими західними дипломатами.

Вдови Навального Юлія та його дітей, які з міркувань безпеки проживають за межами РФ, на церемонії не було. Згодом жінка емоційний поста та відео в Instagram.

— Я не знаю, як жити без тебе, але я зроблю все можливе, щоб ти там, нагорі, був щасливий за мене і пишався мною. Не знаю, чи вийде у мене це чи ні, але я постараюся, – сказала вона.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Юлия Навальная (@yulia_navalnaya)

1 березня у Росії не минуло без затримань населення силовиками. писало, що після похорону Навального у Москві затримали кілька людей. Також відбулися затримання на акціях пам’яті за Навальним у Новосибірську та Єкатеринбурзі.

Опозиційні медіасайти повідомляють, що у натовпі, хто прийшов попрощатися з Навальним, були провокатори, які закликали йти на Кремль. Також , що спеціальні особи фіксували обличчя людей, які прийшли попрощатися із політиком.

Що відомо про смерть Навального

16 лютого у Росії повідомили про у виправній колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

17 лютого речниця політика Кіра Ярмиш заявила, що у Слідчому комітеті , доки не завершиться перевірка.

Тіло політика віддали матері лише 24 лютого. За кілька днів до похорону, соратники Навального казали, що не могли знайти залу для публічного прощання. Таким чином режим тиснув на близьких Навального, щоб було організовано “тихий сімейний похорон”.

Юлія Навальна після повідомлення про смерть свого чоловіка у колонії

Теги по теме
Россия Алексей Навальный
Источник материала
Поделиться сюжетом