19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Уряд таки хоче підняти тарифи на світло: експерт розповів, скільки доведеться платити
Уряд таки хоче підняти тарифи на світло: експерт розповів, скільки доведеться платити

Уряд таки хоче підняти тарифи на світло: експерт розповів, скільки доведеться платити

Міністерство енергетики розглядає можливість підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів. Про це заявив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в ефірі "Новини.LIVE".

"Міненерго активно розглядає підвищення щодо підняття тарифів на електроенергію для побутових споживачів. Була пропозиція зробити це ще восени минулого року, але політично не було ухвалене рішення. На сьогодні питання розглядається, можливо, навіть за 2024 рік підняття тарифів на електроенергію удвічі", – зазначив експерт.

За його словами, відбуватиметься це, ймовірно, в два етапи. Перший – з 1 травні або червня. Вартість можуть підвищити до 3,5-4 грн. Це автоматично зміниться вартість обслуговування багатоквартирного будинку на 10-15%.

Також попенко додав, якщо зросте  і вартість газу, то піднімуться тарифи на теплопостачання і гарячу воду. За його інформацією, в минулому році в НАК "Нафтогазі" та в Міненерго розглядали підняття тарифу на газ. Вивчається питання підняття десь на 1-1,5 грн. Враховуючи, що наразі ціна складає 7,96 грн за куб. м, то розглядалось питання підвищення до 9-9,5 грн.

Він додав, що вступ України до ЄС зумовлює такі процеси.

Тарифи на світло

У січні 2024 року народний депутат, член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк заявив, що вартість електроенергії для побутових споживачів в Україні можуть підняти вдвічі. В такому випадку тариф буде складати трохи менше ніж 6 гривень.

Водночас прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що до кінця цієї зими не планується перегляд тарифів на електрику. Він залишиться на рівні 2 грн 64 копійок за кіловат-годину, заявив під час засідання уряду.

Источник материала
Поделиться сюжетом