Василь Шкляд розсекретив назву нового роману та сюжет
Василь Шкляд розсекретив назву нового роману та сюжет

Василь Шкляд розсекретив назву нового роману та сюжет

Василь Шкляр майже завершив роман про українських та литовських партизанів п'ятидесятих

Автор бестселера "Чорний Ворон" Василь Шкляр в інтерв’ю "Телеграфу" розповів про те, що майже закінчив роботу над новим романом. Він буде називатися "Заячий костел".

""Заячий костел" — це поняття із литовського фольклору. У них є такий звичай, коли малий хлопчина стромляє носа у дорослі справи, то старший йому каже: "А давай я тобі покажу заячий костел". Тоді чоловік бере хлопчину двома руками за вуха та скроні і піднімає вгору. Це боляче і неприємно. А хлопцеві кажуть: "Бачиш, бачиш!?" Він, звичайно, нічого не бачить. Отже, заячий костел означає те, що ти дуже хочеш побачити, але тобі це ніколи не вдасться. Це поняття мене заінтригувало ось чому. Тут ще є мотиви литовської міфології. Перший і останній король Литви Міндовг прийняв католицизм, бо без благословення Папи Римського неможливо було стати королем. Але ж він був до того язичником і схитрував, бо хотів догодити й тому богові і своїх не зрадити. А потім я знайшов цікавенну інформацію, що Міндовг, ставши королем, згодом відступив від католицизму і молився Заячому богу. Я коли це дізнався, подумав, ого! — Заячий бог і заячий костел. Так з’являється іскра, після якої ти вже не можеш не писати", — розповів Василь Шкляр.

В основу його роману лягли розповіді литовських партизанів, котрі воювали проти радянської влади до середини п'ятдесятих років.

Більше читайте в інтерв’ю Василя Шкляра, котре вийде 3-го березня, о 10:00 на нашому сайті.

Источник материала
Поделиться сюжетом