20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Який вигляд мали прадавні люди та чим відрізнялися від сучасних. Фото
Який вигляд мали прадавні люди та чим відрізнялися від сучасних. Фото

Який вигляд мали прадавні люди та чим відрізнялися від сучасних. Фото

Люди завжди цікавилися своїм походженням та тим, як виглядали їхні предки. Завдяки археологічним знахідкам та дослідженням вчених ми можемо уявити, який вигляд мали прадавні люди та чим вони відрізнялися від сучасних.

Стародавні люди були дуже схожі на нас, тому якби ви їх побачили, то неодмінно зрозуміли б, що перед вами ваша еволюційно давня версія. OBOZ.UA зібрав добірку світлин, щоб ви переконалися в цьому на власні очі.

Незважаючи на схожості, між стародавніми людьми і нами було кілька помітних відмінностей. Наприклад усі вони, крім неандертальців, мали менші за розміром черепи. Їхні голови часто були видовженими, з широкими носами та великими ніздрями.

Також більшість стародавніх людей мали неймовірно міцні щелепи.

Прадавні люди мали менший зріст і більш міцну статуру. Це було пов'язано з їхнім способом життя, який включав постійне фізичне навантаження.

Найнижчий вид наших предків – людина флореська – був в середньому заввишки лише близько 106 сантиметрів.

Однак людство й досі не має достатню кількість викопного матеріалу, щоб детально і коректно реконструювати зовнішній вигляд прадавніх людей.

Наприклад, вчені знайшли лише зуби, кістки пальців та половину нижньої щелепи денисівської людини. Не дивно, що цього не достатньо для того, щоб детально відтворити обличчя.

Вчені сподіваються, що в найближчому майбутньому буде знайдено більше скам’янілостей, які дозволять оновити уявлення про те, як виглядали наші предки.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, чому у прадавніх людей часто було лише 9 пальців на руках.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом