19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Канада внесла до списку санкцій росіян, які причетні до смерті Навального
Канада внесла до списку санкцій росіян, які причетні до смерті Навального

Канада внесла до списку санкцій росіян, які причетні до смерті Навального

Уряд Канади включив до “чорного списку” шістьох громадян Росії після смерті лідера опозиції та політичного ув’язненого Олексія Навального.

Про це повідомляється на сайті уряду в Оттаві.

Під санкції потрапили високопосадовці, співробітники російської прокуратури, судової та виправної служби Ямало-Ненецького автономного округу, де останні місяці відбував строк противник диктатора Володимира Путіна.

Зараз дивляться

— Разом з нашими партнерами Канада продовжуватиме тиск на Кремль, щоб він провів повне та прозоре розслідування смерті Олексія Навального. Сьогоднішні заходи відповідають канадським принципам та цінностям, – заявила міністр закордонних справ Мелані Жолі.

Під канадські санкції потрапили:

  • керівник управління ФСВП Ігор Ракітін;
  • начальник колонії у селищі Харп Вадим Калінін;
  • слідчий Олександр Воропаєв;
  • Марина Бобек, Кирило Никифоров та Катерина Фролова – посади не вказані.

Смерть Навального у в’язниці – що відомо

16 лютого місцеве управління Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) РФ повідомилопро несподівану смерть російського опозиційного політика Олексія Навального.

Офіційна версія керівництва колонії – у в’язня відірвався тромб. Проте родичі Навального, його прихильники та міжнародні експерти сумніваються, що смерть опозиціонера настала природним способом і вони неодноразово наголошували на тому, що його умисно вбито.

У зв’язку з тим, що тіло довгий час не віддавали матері, Людмилі Навальній – лише на дев’яту добу після смерті – провести незалежну експертизу щодо справжніх причин смерті політика було неможливо.

Олексія Навального поховали 1 березня на Борисівському цвинтарі у районі Мар’їно у Москві. З ним прийшли попрощатися десятки тисяч людей з усієї Росії, проте дружина та двоє дітей не були присутніми – в цілях безпеки сім’я політика залишила РФ на початку повномасштабної війни з Україною.

Теги по теме
Алексей Навальный
Источник материала
Поделиться сюжетом