19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Побиття перехожих в Івано-Франківську: одного нападника затримано, ще двох шукають
Побиття перехожих в Івано-Франківську: одного нападника затримано, ще двох шукають

Побиття перехожих в Івано-Франківську: одного нападника затримано, ще двох шукають

В Івано-Франківську невідомі здійснили напади на місцевих жителів. Зловмисники фіксували злочини на відео, а потім публікували в мережі.

Про це повідомляє поліція Івано-Франківської області.

Записи, на яких невідомі особи вчиняють протиправні дії щодо жителів Івано-Франківська, зокрема літніх людей, помітили під час моніторингу соцмереж.

Зараз дивляться

– На відео правопорушники завдавали випадковим перехожим тілесних ушкоджень, а також застосовували газові балончики, – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що по допомогу до правоохоронців ніхто не звертався, жодних звернень до поліцейських також не надходило.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 ([уліганство) Кримінального кодексу України.

У межах кримінального провадження правоохоронці перевіряють інформацію щодо побиття пересічних людей, встановлюють потерпілих осіб та всіх причетних до хуліганських дій.

У поліції просять громадян, яким відома інформація про вказані та аналогічні правопорушення чи про осіб, які вчиняють протиправні дії, повідомляти на спецлінію 102.

Оновлено о 17:30 Правоохоронці встановили двох осіб причетних до вчинення правопорушень. Один з учасників хуліганства, 16-річний хлопець, разом із своїми законними представниками уже доставлений до управління поліції, де дає визнавальні пояснення.

Йому оголошено підозру за хуліганство, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Також поліцейські встановлюють місцезнаходження другого фігуранта та особу третього.

– З’ясовано, що учасником жодних молодіжних рухів затриманий не є, а його батько – чинний військовий ЗСУ, доброволець, – додали у поліції.

Також знайшли одну з осіб потерпілих, яка підтвердила факти викладені на відео. Наразі встановлюють особи інших потерпілих.

Реакція ОВА

Глава Івано-Франківської ОВА Світла Онищук повідомила, що спільно з керівництвом правоохоронних органів області була проведена нарада, на якій обговорили ситуацію щодо недопущення в області таких проявів в майбутньому.

– Такі вчинки є ганебними та абсолютно неприпустимими у нашому суспільстві. Винуватці мають бути покарані, – наголосила очільниця ОВА.

Раніше у Києві банда підлітків скоїла напад під впливом російського серіалу.

Теги по теме
полиция Ивано-Франковск
Источник материала
Поделиться сюжетом