20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Петр Павел зробив заяву щодо відправки західних військ в Україну
Петр Павел зробив заяву щодо відправки західних військ в Україну

Петр Павел зробив заяву щодо відправки західних військ в Україну

Європа не має обмежувати свої можливості для підтримки України, яка бореться проти агресії РФ.

Таку думку під час пресконференції з президентом Франції Емманюелем Макроном висловив президент Чехії Петр Павел, пише .

Зокрема, він закликав до розширення форм допомоги, включаючи можливу присутність іноземних військ в Україні. Петр Павел зауважив, що йдеться не про відправку бойових підрозділів, а про форми допомоги і “небойову участь”.

Зараз дивляться

– Я за те, щоб шукати нові шляхи, включаючи продовження дискусії про можливу присутність в Україні. Давайте не обмежувати себе там, де ми не повинні, – сказав президент Чехії.

Він додав, що Європа повинна відігравати більшу роль у стримуванні Росії. Крім того, на думку Петра Павла, немає різниці, чи будуть українські солдати, наприклад, проходити підготовку із західними інструкторами за кордоном або безпосередньо в Україні.

– Україна, хоча й зазнала нападу, все ще залишається суверенною країною, – сказав він, нагадавши, що можлива навчальна місія не є порушенням будь-яких міжнародних правил.

На останок Павел додав, що країни самі вирішують, яку форму допомоги обрати.

Відправка західних військ в Україну

27 лютого на саміті лідерів Європи в Парижі порушували тему . Зокрема Макрон заявив, що цього не можна виключати. Це спровокувало негативну реакцію з боку низки країни.

Зокрема . Зі свого боку голова словацького уряду Роберт Фіцо зазначив, що не може уявити, щоб на території України перебували солдати країн-членів НАТО.

Канцлер Німеччини зазначив, що наземних військ країн ЄС чи НАТО, зокрема й Німеччини, не буде на території України.

Генсек НАТО , що не планується відправлення військ блоку до України.

Також прессекретарка Ради нацбезпеки США Едрієн Вотсон заявила, що Джо

Зі свого боку прем’єр-міністр Естонії Кая Калас зазначила, що не можна виключати жодних способів надання допомоги Україні, оскільки російські війська в жодному разі не повинні перемогти.

Теги по теме
Чехия Эммануэль Макрон
Источник материала
Поделиться сюжетом