19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Настав час розпочати дорослу розмову з суспільством, – нардепка Бобровська про мобілізацію
Настав час розпочати дорослу розмову з суспільством, – нардепка Бобровська про мобілізацію

Настав час розпочати дорослу розмову з суспільством, – нардепка Бобровська про мобілізацію

До мобілізаційного законопроєкту було внесено понад 4000 правок. Як йдеться у матеріалі The Washington Times, це може виглядати як спроба перекласти на парламент відповідальність за неминуче непопулярні рішення.

Депутатка від партії "Голос" Соломія Бобровська заявила, що варто не боятися та почати серйозну розмову з суспільством щодо мобілізації. Політикиня підкреслила, що зараз вже не 2022 рік, "коли емоції взяли верх".

Військовим потрібна можливість демобілізації

Соломія Бобровська також підтримує запропоновані зміни до законопроєкту, що передбачають демобілізацію військовослужбовців, які вже пройшли тривалу службу на передовій. За її словами, наразі єдиний спосіб повернутися – це бути пораненим або вбитим.

Раніше вона наголошувала, що за два роки деякі військові навіть не мали ротацій або відпусток. Бобровська пояснювала, що це також знищує рівень мотивації в населення мобілізуватися та є наразі одним з найбільш болючих питань. За словами народної обраниці, зараз громадянина призивають до ЗСУ на "невизначений термін".

Розгляд законопроєкту про мобілізацію: що відомо

  • Законопроєкт про мобілізацію 10449 ВРУ схвалила в першому читанні 7 лютого. Тоді за рішення проголосували 243 народних обранці, а 12 – виступили проти.
  • Згодом депутати почали процес внесення правок. Загалом вони внесли 4195 правок у законопроєкт про мобілізацію.
  • У комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки з 5 березня мають почати розгляд поправок до законопроєкту про мобілізацію. Саме від цього залежить термін внесення готового законопроєкту на голосування в Раду в другому читанні.
  • Федір Веніславський заявляв, що за оптимістичного сценарію комітет до 10 – 15 березня зможе закінчити з поправками до цього проєкту закону. Однак, за його словами, за будь-якого сценарію до кінця березня є всі шанси проголосувати в другому читанні за законопроєкт про мобілізацію в сесійній залі Верховної Ради.
Источник материала
Поделиться сюжетом