20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Львові українсько-американська команда пластичних хірургів відновила вушко однорічній дівчинці
У Львові українсько-американська команда пластичних хірургів відновила вушко однорічній дівчинці

У Львові українсько-американська команда пластичних хірургів відновила вушко однорічній дівчинці

Американські хірурги разом з українськими колегами з дитячої лікарні Святого Миколая прооперували однорічну Вікусю. Львівські лікарі опікуються нею з другого дня життя.

Дитина не могла дихати і їсти

Вікуся народилася із розщілиною губи та деформацією вушка. А ще мала атрезією стравоходу. Новонароджена не могла дихати та їсти.

Тож спочатку львівські хірурги взялися за цю патологію, яка загрожувала життю дитини.

Зараз дивляться

А коли до Львова вдруге приїхала команда американських пластичних хірургів, які допомагають українським дітям із вродженими та набутими вадами обличчя, Вікусі змогли відновити обличчя – зʼєднали кутики губ та виконали пластику вушка.

Коли Вікторія виросте, їй потрібно буде виконати ще одне втручання — на щелепі.

Пів сотні консультацій та 20 складних оперативних втручань – на рахунку місії лікарів зі США, яку очолює американська хірургиня українського походження Оксана Джексон.  У дитячій Лікарні Святого Миколая їх добре знають і цінують.

І оперували дітей, і навчали інтернів

Упродовж п’яти днів перебування у Львові американські фахівці консультували та корегували вади обличчя маленьким пацієнтам із різних куточків України.

Найменшій дитині — 4 місяці. Найстаршій — 17 років.

Однією із найскладніших операцій була якраз реконструкція вуха.

– Приїзд американських колег — це завжди стрибок у розвитку української пластичної хірургії вроджених вад обличчя у дітей, – сказав Андрій Дворакевич, керівник Центру хірургії дитячої лікарні.

За словами Дворакевича, цього разу хірурги не лише спільно оперували, а й навчали лікарів-інтернів, які також зовсім скоро зможуть виконувати найскладніші втручання.

Найближчим часом співпраця з американськими колегами продовжиться вже у США. У квітні перша група львівських лікарів-інтернів поїде на стажування до Філадельфії — у місцеву дитячу клініку.

Джерело і фото:

Теги по теме
Львов
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны