19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Запеклі бої за Часів Яр: боєць ЗСУ назвав кінцеву мету російських атак
Запеклі бої за Часів Яр: боєць ЗСУ назвав кінцеву мету російських атак

Запеклі бої за Часів Яр: боєць ЗСУ назвав кінцеву мету російських атак

Часів Яр має стратегічне значення для противника. Боєць ЗСУ Тарас Березовець розповів 24 Каналу, що дасть ворогу просування на Бахмутському напрямку.

Які міста в небезпеці

Часів Яр – це населений пункт, який межує з окупованим Бахмутом. Далі за ним розташовані міські агломерації Костянтинівка, Дружківка, Слов'янськ та Краматорськ.

Захопивши Часів Яр, противник спробує розвивати свої наступальні дії у напрямку цих міст,
– зауважив Березовець.

За його словами, кінцева мета цього наступу – захоплення Слов'янська. Звідки армія Росії зможе знову вийти у напрямку Ізюма, який вже був окупований під час повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року.

Запеклі бої там точаться з середини 2023 року. Всі зусилля противника захопити місто зазнавали невдач. Адже там перебувають вмотивовані та підготовлені підрозділи Збройних Сил України, тому для росіян ситуація там не складається позитивно,
– мовив боєць ЗСУ.

До того ж всі спроби вийти за межі Бахмута у більшості випадків зазнавали невдач. Березовець нагадав, що у травні 2023 року російські загарбники заволоділи руїнами Бахмута й відтоді не мають серйозно прогресу на даному напрямку.

Що відбувається на Бахмутському напрямку: дивіться на карті

Більше про ситуацію у районі Бахмута

  • У районі Бахмута росіяни почали застосовувати нову тактику.Спершу ворог завдає ударів авіацією та артилерією, потім під прикриттям дронів переходять в атаку малі штурмові групи від 10 до 20 осіб, а за ними вже рухається група закріплення.
  • Росіяни не припиняють атаки біля населеного пункту Богданівка, який розташований південніше від Часового Яру. Туди окупанти перекидають повітряно-десантні підрозділи.
  • Речник 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Роман Гасько повідомив, що повного контролю над Іванівським та Богданівкою в Донецькій області ворог не має, але ситуація щодня змінюється.
Теги по теме
Украина – Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом