20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
СБУ повідомила підозру клірику УПЦ МП за героїзацію армії РФ
СБУ повідомила підозру клірику УПЦ МП за героїзацію армії РФ

СБУ повідомила підозру клірику УПЦ МП за героїзацію армії РФ

Служба безпеки України повідомила про підозру протоієрею Черкаської єпархії УПЦ МП, який виправдовував збройну агресію Росії.

Як повідомила СБУ, клірик на своїй сторінці у Facebook героїзував російських окупантів та заперечував їхні воєнні злочини проти України. Фігурант також поширював прокремлівські наративи, якими намагався дискредитувати українських захисників.

Зокрема він звинувачував українських захисників у нібито підготовці до воєнних провокацій в Одесі та називав бійців бригади Азов ‒ “нацистами”. Свої дописи він доповнював ворожими гаслами та сюжетами з відеоресурсів кремлівських пропагандистів.

Зараз дивляться

Правоохоронці під час обушку у клірика виявили заборонену символіку та мобільний телефон, з якого він поширював антиукраїнську агітацію.

Чоловікові повідомлено про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 КК України (виправдовування збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників). Нині вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Напередодні парламентський Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді підтримати законопроєкт, яким пропонується

Теги по теме
СБУ УПЦ МП
Источник материала
Поделиться сюжетом