Вийшла заміж і народила четверту дитину. Як живе і чим займається вдова Ігоря Пелиха
Вийшла заміж і народила четверту дитину. Як живе і чим займається вдова Ігоря Пелиха

Вийшла заміж і народила четверту дитину. Як живе і чим займається вдова Ігоря Пелиха

Після трагічної загибелі Ігоря Пелиха його дружина Олександра Лозинська очолила продакшн-компанію "Роги та копита", яку заснувало подружжя. Продюсерка залишилася з малими сином та двома дочками. А згодом вийшла заміж та народила четверту дитину.

Про це в інтерв’ю OBOZ.UA розповів телеведучий Костянтин Грубич, який працював разом із Олександрою ведучими в телепрограмі "Не всі вдома". За словами журналіста, у Лозинської "немає амбіції популярності". Коли закрився їхній телепроєкт, вона "вийшла з кадру – і спокійно зайнялася іншим".

Ігор Пелих та Олександра Лозинська познайомилися в інтернеті. Вона на той час у дуеті з Костянтином Грубичем вела ефіри програми "Не всі вдома" та запросила Ігоря, який мешкав у Тернополі, на кастинг спробувати себе в ролі ведучого. Той приїхав і успішно пройшов проби. Ігоря Пелиха взяли у проєкт.

"Ми знайшли одне одного в чаті "Радіо столиці", – згадувала Саша в інтерв’ю "КП" в Україні". – Я тоді вже вела програму "Не всі вдома" на "1+1", і мені як людині, яка виросла у російськомовній родині та навчалася у російській школі, було дуже важко вести півтори години прямого ефіру українською мовою. А в чаті цього радіо, де були лише українські ведучі, можна було налаштувати себе українською".

Через мережу дівчина познайомилася з ведучими, однак імені свого не розкривала: "Підписувалась ніком "Доремі". Незабаром радіостанцію зібралися закривати, і ведучі в прямому ефірі попросили всіх, хто має можливість, допомогти з пошуком нової роботи. Саме тоді ми шукали другу пару ведучих у програму "Не всі вдома", і я запропонувала ведучому прийти до нас на проби. Мені одразу надійшла відповідь від Пелиха: "А можна і я прийду?" Я погодилась. Але в день проб перший ведучий з радіо захворів і прийшов лише Ігор. Його взяли на роботу, ми почали спілкуватися, дружити, весь час трималися разом".

А за два роки закохані зіграли гучне молодіжне рок-весілля. Свідком був музикант гурту ТНМК Олександр Сидоренко (Фоззі). "Весілля відзначали у нічному клубі "Діно" на Хрещатику, – розповідала Олександра. – Привітати нас прийшли популярні рок-гурти – Mad Heads, Моторола, ТНМК, Тартак. У розпал свята всі так розвеселилися, що почали грати і співати нон-стоп. Виконували пісні одне одного, обмінювалися мікрофонами, вигадували нові приспіви та куплети".

Коли програму "Не всі вдома" закрили, Ігор з дружиною не стали чекати на нові пропозиції, а заснували свою продакшн-компанію "Роги та копита". Пелих став її керівником, а Лозинська – головною редакторкою. Одним із перших продуктів компанії і стала передача "Галопом по Європах", за якою глядачі дуже полюбили Пелиха.

"Коли закривали наш проєкт "Не всі вдома", мені здавалося, що це дуже несправедливо, – зізнається в інтерв’ю OBOZ.UA Костянтин Грубич. – Не міг зрозуміти, чому програма, яка мала дуже гарні рейтинги, йде у небуття. Ми стали жертвою економічної кризи. З іншого боку, можна було започаткувати щось своє. Так, як зробив Ігор Пелих. Він легко почав творити свою історію – відкрив продакшн. А потім почалася через деякий час "Галопом по Європах", яка стала культовою. Я, чесно кажучи, був здивований потужністю Пелиха. Коли ми разом працювали, мені здавалося, що він трохи поверхневий".

"Багато хто тоді думав, що Пелиха цікавила тільки музика, посміятися, ще щось таке, – продовжує Грубич. – Був день, коли в ефірі мав працювати він (ми вели "Не всі вдома" по черзі). Тоді загинув В’ячеслав Чорновіл. І Олександр Роднянський, наш тодішній керівник, попросив мене провести випуск, бо більш серйозний і начебто ефір буде відповідний моменту. Але Ігор обурився, не віддав свій "день" і дуже гідно провів програму. А згодом, бачите, який розкрився талант – не лише телеведучого, а й організатора, продюсера. Дуже шкода, що така трагедія сталася, він би ще багато чого сказав з телебаченням. Це була унікальна людина".

"Кілька років тому ми із Сашою зустрічалися, у 2018 році, здається, – каже Костянтин. – До речі, коли наша програма "Не всі вдома" закрилася, вона поставилася до цього спокійно – у неї немає амбіції популярності. Оця хромосома відсутня. Вийшла з кадру – ні травми, нічого. Спокійно зайнялася іншим. Нині вона продюсерка, у неї свій продакшн, який вони ще з Ігорем започаткували. Для ICTV на той момент, коли бачилися, кілька проєктів готували. Ми не так часто спілкуємося, але впевнений, якщо, наприклад, зараз зателефоную, добре поговоримо".

"Я знаю, що після загибелі Ігоря Саша ще раз вийшла заміж, – додає телеведучий. – Народила четверту дитину. Старший син Іван зараз боронить Україну. В неї, до речі, дуже цікаві підходи до виховання, до всього, що має українські корені. Це дуже яскравий приклад, як російськомовна людина стала затятою патріоткою завдяки коханню до чоловіка. Саша – киянка. З рафінованої такої родини, кінематографічної. Її дідусь – директор студії науково-популярних фільмів".

Життя телеведучого та продюсера Ігоря Пелиха обірвалося 8 травня 2008 року. Йому було всього 35 років. Смертельна аварія сталась на столичному проспекті Перемоги. Старшому синові Ігоря Пелиха Іванові тоді було 7 років. Нині йому вже за 20. Хлопець навчався на режисера в університеті мистецтв імені Карпенка-Карого. А від початку повномасштабної війни став на захист країни. Музикант гурту ТНМК Фоззі в інтерв'ю для YouTube-проєкту ТСН.ua "Наодинці" розповів, що Іван пішов служити ще наприкінці лютого 2022 року. Спочатку був у теробороні, а згодом вирушив на схід.

За словами виконавця, юнак вже командир взводу. Також музикант пригадав, що він з товаришами кілька разів надавали йому волонтерську допомогу. Вперше Фоззі зібрав кошти, аби Іван зміг придбати антидроновий комплекс, а вдруге відправив його частині медичні наплічники. Також від Ігоря Пелиха в Олександри Лозинської є дві доньки – Соломія та Устина.

Повне інтерв’ю з Костянтином Грубичем читайте на OBOZ.UA в середу, 6 березня.

Також читайте на OBOZ.UA, як живе та чим займається єдина дочка Кузьми Скрябіна: татова професія та бізнес, про який він мріяв.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом