19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Компактор SWIFTER робить якісну передпосівну підготовку ґрунту за один прохід
Компактор SWIFTER робить якісну передпосівну підготовку ґрунту за один прохід

Компактор SWIFTER робить якісну передпосівну підготовку ґрунту за один прохід

Досвідом роботи з передпосівними компакторами SWIFTER від BEDNAR поділилися аграрії з різних регіонів України. Сьогодні про свій досвід в агроблозі розповів Юрій Мельник, директор ПП «Захід Мен» (Волинська обл.).

Компактор SWIFTER SO6000F ми купили у 2015 році у компанії «ЛАН». Готуємо ним ґрунт для сівби сої, кукурудзи й озимих культур, тобто під усі культури, які вирощуємо. За сезон він у нас робить 600 га. Якість роботи – відмінна. За один прохід SWIFTER робить ту роботу, яку наш попередній компактор не міг виконати і за два проходи.

Тож окрім якісної підготовки ґрунту ми отримали ще й економію пального. Як порівняти з нашим попереднім агрегатом, нині маємо краще вирівняні площі за один прохід, якісну структуру ґрунту, що забезпечує більш дружні сходи, а це, відповідно, впливає і на врожайність.

Задоволені не лише якістю роботи компактора, а і якістю самої конструкції. За майже вісім років роботи ми лише дві стійки поламали, які тримають лапи. Але ми поміняли весь комплект стійок, що було пов’язано з особливістю ґрунтів. Стійки купували оригінальні, якісні, тож після тієї заміни вже третій сезон не міняємо нічого, окрім підшипників, що є по суті розхідними елементами.

Глибина обробітку залежить від культури: під кукурудзу, наприклад, треба глибше, під сою – мілкіше. Глибину дуже легко регулювати, і агрегат добре тримає її на всій площі поля. Раніше компактор працював у нас із трактором потужністю 170 к.с., а зараз це 230 к.с. Робоча швидкість – 12-13 км. На розворотах ми його не піднімаємо. Задня частина завжди йде по землі і заробляє сліди трактора, а передня частина припіднімається навіскою.

Якість роботи агрегата залежить від стану ґрунту. Важливо, щоб він не був пересушений, бо в нас є такий тип суглинків, що грудки після висихання стають тверді, як каміння. Тому нам важливо вчасно зайти в поле, тоді SWIFTER виконує свою функцію ідеально.

Втім, було й таке, що мусили ним двічі проходити, бо строки сівби піджимали, а дощів не передбачалося. Та це поодинокий випадок. В цілому агрегат зручний і простий в експлуатації, виконує всі поставлені завдання.


Перегляди: 0
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны