У глядачки зупинилося серце, а адміністрація хотіла це приховати? Що насправді сталося під час вистави у Львівській опері. Ексклюзив
У глядачки зупинилося серце, а адміністрація хотіла це приховати? Що насправді сталося під час вистави у Львівській опері. Ексклюзив

У глядачки зупинилося серце, а адміністрація хотіла це приховати? Що насправді сталося під час вистави у Львівській опері. Ексклюзив

У ЗМІ набув популярності допис українця, який розповів, що під час вистави у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької в однієї з глядачок зупинилося серце. Очевидець інциденту стверджував, що він надавав дівчині медичну допомогу, у той час як адміністрація театру нібито просила віднести її непритомне тіло в технічне приміщення, аби не наводити паніку та не привертати увагу інших відвідувачів. Утім, представники Львівської опери заперечили ці звинувачення. 

Пресслужба театру ексклюзивно для OBOZ.UA надала коментар з усіма розʼясненнями ситуації. У ньому, зокрема, наголошується, що інформація від першоджерела є викривленою й не відповідає дійсності. 

Так, Сергій Герасимов, автор допису, на особистій сторінці у Facebook написав: "Львівська опера, глибиний осередок автентичної культури Львова, залишається беззахистним на тлі простих життєвих ситуацій. Із нещодавного досвіду. Немає дефібрилятора та елементарної поваги до життя окремої людини, яка втрачаючи свідоміть, намагалась вийти з зали, аби не привертати уваги... Надавав просту домомогу дівчинці 23-25 років без дихання і пульсу, адміністрація бігала навколо, аби шикарна публіка не бачила, що відбувається в коридорі. Просили віднести її непритомне тіло в технічне приміщення. Звісно, що заборонив... Дівчину врятували". 

Представники театру ж розʼяснили, що мова йде про виставу "Кармен", яка відбулася ще 17 лютого. Дійсно, наприкінці першої дії одній із відвідувачок стало зле – вона знепритомніла. Інші глядачі, як розповіли адміністрації свідки, винесли дівчину із глядацької зали. Працівники одразу викликали на місце швидку допомогу, а також чергового лікаря Львівської опери, який присутній на всіх подіях у театрі. 

Крім того, за словами пресслужби, твердження про зупинку серця в глядачки є хибним. 

"У дописі зазначається, що адміністрація почала бігати, відгороджати дівчину, аби її не побачили глядачі. Дійсно, адміністратори намагалися створити додатковий простір навколо людини, яка втратила свідомість, що в принципі є логічним. Тому що треба надати простір для лікаря, щоб він міг її оглянути. По-друге, дуже не бажано, щоб виникало скупчення людей, тим паче навколо людини, яка почувається зле... Далі оперативно прибув наш черговий лікар. Він оглянув дівчину, виміряв пульс і тиск. Тут також наголошуємо на тому, що пульс був присутній, інформація про зупинку серця дівчини є хибною і неправдивою, пульс був, був цілком нормальний тиск", – прокоментували у Львівській опері. 

Після цього лікар, як повідомили нам представники театру, пересвідчився, що дівчина не впала і не травмувалася, а отже її можна перенести в більш комфортне місце. 

"Дівчина доволі швидко прийшла до тями. Ми спитали, чи достатньо добре вона почувається, щоб самостійно переміститися в окреме приміщення. Коли ми отримали від неї схвальну відповідь, їй було запропоновано перейти в кабінет заступника адміністратора, який не є технічним приміщенням, тому ця інформація, зазначена автором посту, є хибною", – наголосили в театрі. 

Після цього на місце прибула швидка допомога, лікарі якої додатково оглянули дівчину та вжили необхідних заходів для стабілізації її стану, а також провели кардіограму та засвідчили, що зупинки серця в пацієнтки не було. У додатковій госпіталізації потреби не виникло. 

Раніше OBOZ.UA писав, що Львівська опера потрапила в інший скандал – троє артистів театру не повернулися в Україну після гастролей у Фінляндії. Поки весь колектив вирушив з закордону назад до Львова, провідний соліст балету Андрій Михаліха, солістка балету Юлія Михаліха-Ром, а також артист балету Богдан Ключник вирішили, вочевидь, скористатися нагодою й залишитися в Європі. Згодом скандал отримав продовження. 

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом