СБУ оголосила підозру окупанту, який розстріляв військовополоненого воїна ЗСУ
СБУ оголосила підозру окупанту, який розстріляв військовополоненого воїна ЗСУ

СБУ оголосила підозру окупанту, який розстріляв військовополоненого воїна ЗСУ

Служба безпеки зібрала доказову базу на російського окупанта, який розстрілював українських військовополонених. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зловмисником виявився неодноразово засуджений Дмитро Курашов – стрілець штурмового загону «Шторм-V» 127-ї мотострілецької дивізії Східного військового округу РФ.

За даними слідства та військової контррозвідки СБУ, 6 січня цього року Курашов розстріляв бійця ЗСУ, якого росіяни взяли в полон під час «м’ясного» штурму РФ. Він здійснив щонайменше 3 прицільні постріли в полоненого українця.

Невдовзі бійці ЗСУ контратакували загарбників і захопили у полон Курашова та його співслужбовців.

«Під час допиту в СБУ інший полонений росіянин «здав» Курашова, а пізніше Служба безпеки зібрала й інші беззаперечні докази вини росіянина у вбивстві полоненого бійця ЗСУ», – наголошують в СБУ.

фото: СБУ

Зловмисник перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення інших фактів причетності росіянина до воєнних злочинів. Росіянину загрожує довічне ув’язнення.

Для вчинення злочину фігурант виготовив саморобний вибуховий пристрій з дистанційним керуванням. Інструкцію для виготовлення вибухівки він отримав від російської спецслужби. Готовий пристрій зрадник сховав у коробках з-під фруктів, щоб потім відправити їх до вантажного відділення одного з поштових операторів.

Також правоохоронці затримали зрадницю, яку «завербував» власний син з «ДНР». Зловмисниця обходила місцевість, де приховано фіксувала українські об’єкти, а також випитувала «потрібну» інформацію у сусідів.

Источник материала
loader
loader