12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Помер автор легендарної манги Dragon Ball «Дракони перли» Акіра Торіяма
Помер автор легендарної манги Dragon Ball «Дракони перли» Акіра Торіяма

Помер автор легендарної манги Dragon Ball «Дракони перли» Акіра Торіяма

У віці 68 років помер японський художник манги Акіра Торіяма, творець всесвітньо відомих серій Dragon Ball та Dr Slump. Про це пише Daily Mail.

- У Shueisha і всередині редакції ми глибоко засмучені раптовою звісткою про його смерть. Ми хотіли б віддати належне його великим досягненням, висловити йому нашу вдячність і висловити наші щирі співчуття, — йдеться в повідомленні.

Акіра Торіяма народився 1955 року в Нагої, центральна Японія. Його найбільшу популярність принесла манга "Дракони перли", створена в 1984 році. Вона розповідає історію життя та пригод генія бойових мистецтв Сон Гоку з дитинства, засновану на китайському романі XVI століття "Подорож на Захід". Ця манга була адаптована для телебачення, кіно та відеоігор, а також мала безліч сіквелів, таких як Dragon Ball Z та Dragon Ball Super.

Його комікси були перекладені безліччю мов і послужили основою для створення кількох фільмів. Фігурки героїв із його творів продаються в магазинах по всьому світу. Багато підлітків бачили у пригодах Сон Гоку відображення свого власного дорослішання та боротьби з невпевненістю у собі.

Крім того, Акіра Торіяма також створив безліч інших серій манги, включаючи "Доктор Сламп", яка розповідає про маленьку дівчинку-андроїд з величезною силою, створеною вченим.

  • 2 березня журналісти Коротко про писали про те, які зараз ігри у підлітків і як їх убезпечити від впливу інтернету.
  • 15 лютого стало відомо, що Японія втратила статус першої економіки світу.
  • 14 червня 2023 року помер художник коміксів Marvel Джон Роміта-старший.
Теги по теме
Япония музыка
Источник материала
Поделиться сюжетом