19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Пополовинили". Зірка серіалу "Папаньки" розкрила несподівану причину зменшення гонорарів акторам під час війни
"Пополовинили". Зірка серіалу "Папаньки" розкрила несподівану причину зменшення гонорарів акторам під час війни

"Пополовинили". Зірка серіалу "Папаньки" розкрила несподівану причину зменшення гонорарів акторам під час війни

Популярна українська акторка Ольга Атанасова ("Дві матері", "Лист очікування", "Різниця у віці", "Папаньки") в інтерв’ю OBOZ.UA розповіла, чи має роботу під час великої війни. А також – які гонорари зараз платять артистам.

Акторка каже, що вперше вийшла на знімальний майданчик лише через рік після страшного лютого 2022 року. Атанасова зізнається, що для неї це "реально щастя", бо "маєш змогу в такі складні часи все ж таки робити те, що вмієш та дуже любиш, а також заробляти якісь гроші".

Про гонорари, які зараз отримують артисти, Атанасова каже так: "Половина того, що мали до вторгнення. Спочатку було й менше. Не пам'ятаю, коли я взагалі знімалася за такі гроші. Однак тоді ставилася до ситуації з розумінням – працюєш, відчуваєш себе потрібною. Зараз гонорари трохи підіймаються. І вже більше грошей виділяється на кіно. І самого кіно вже більше. Однак часом виплати знижують штучно, спекулюють на тому, що важкий час – а це дуже нечесно. Мені здається, що я постійно працюю-працюю, але отримую чомусь менше Але нічого, прорвемося".

Акторка зізнається, що рік з початку вторгнення не мала роботи: "Почала зніматися через рік після лютого 2022 року. І майже одразу з'явилося декілька театральних постановок – активно влилася в роботу. Вже маю три кінопроєкти і дуже багато вистав. Це реально щастя, бо маєш змогу в такі складні часи все ж таки робити те, що вмієш та дуже любиш. І заробляти якісь гроші".

Атанасова не погоджується з думками, що зараз не час для розважального контенту: "Мені здається, що людям дуже потрібен позитив. І за що ми боремося? За те, щоб люди знову усміхалися, знову любили, народжували дітей. Мають бути щасливі моменти, бо інакше ми всі просто впадемо у відчай. І що тоді? Знаєте, у кожному місті нас дуже добре приймають глядачі. Відчувається, що нині вкрай не вистачає позитивних емоцій, а саме по них йдуть у театр".

Раніше в інтерв’ю OBOZ.UA актор Григорій Бакланов розповідав, що з початком великої війни гонорари артистів знизилися майже втричі: "Топовим акторам раніше за знімальний день платили 20 тисяч гривень, після повномасштабного вторгнення пропонували в середньому три. Зараз усе потихеньку відновлюється. Однак нерідко гонорари знижують навмисне, і бюджет не доходить до проєкту в первинному обсязі. Причинами називали повномасштабне вторгнення, коронавірус, війну, ще раніше – що це "перший український проєкт" тощо. Як діяти нам? Принаймні вирішити – приймати або не приймати такі умови".

Повне інтерв’ю з акторкою на OBOZ.UA читайте тут.

Також читайте на OBOZ.UA інтерв’ю з відомим українським телеведучим Костянтином Грубичем – про колег-втікачів, колишню дружбу з Данилком та причини шаленої популярності Марченко.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом