РФ розпочала дострокові псевдовибори на тимчасово окупованих територіях Луганщини
РФ розпочала дострокові псевдовибори на тимчасово окупованих територіях Луганщини

РФ розпочала дострокові псевдовибори на тимчасово окупованих територіях Луганщини

З 11 по 15 березня на тимчасово окупованій території Луганської області РФ проводить псевдовибори президента Росії. Про це повідомив начальник Луганської ОВ Артем Лисогор.

- Цю форму волевиявлення організували для тих, хто проживає у віддалених від приміщень для голосування місцях, де відсутнє або ускладнене транспортне сполучення, - розповів чиновник.

Він повідомив, що попри відсутність транспортного сполучення, виборчі комісії відповідних населених пунктів окупованої Луганщини вже отримали необхідну кількість бюлетенів та якимось чином вирушили до цих віддалених місць.

Лисогор також додав, що у сільській місцевості бюлетені будуть роздавати та збирати на машинах. Бюджетникам дане завдання фотографуватися на ділянках разом із сім'ями. Також, за участь у виборах населенню окупованої Луганської області видаватимуть сухпайки.

  • 28 лютого журналісти Коротко про писали про те, що на тимчасово окупованих територіях Росії голосувати на виборах можна за українським паспортом.
  • 20 грудня правоохоронці оголосили підозру голові Центральної виборчої комісії Росії Еллі Памфілової та її підлеглим за проведення незаконних "виборів" на тимчасово окупованих територіях України. Вона організувала широкомасштабну фальсифікацію "результатів" незаконних виборів на тимчасово захоплених територіях Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей восени 2023 року
  • 14 серпня СБУ встановила особи 15 колаборантів, які готують псевдовибори до місцевих окупаційних органів РФ на тимчасово захопленій частині Луганської області. Серед них були виявлені керівники «виборчої комісії ЛНР» та представники територіальних осередків кремлівської партії «Єдина Росія» та інших думських політичних сил.
Теги по теме
оккупация
Источник материала
Поделиться сюжетом