20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Один аеропорт і цивільні польоти: Сибіга про відновлення авіасполучення в Україні
Один аеропорт і цивільні польоти: Сибіга про відновлення авіасполучення в Україні

Один аеропорт і цивільні польоти: Сибіга про відновлення авіасполучення в Україні

Україна вже перевела процес відновлення авіасполучення в практичну площину. Американські та європейські регуляторні органи отримали бачення, як можна відновити авіаперельоти в Україні.

Відновлення авіасполучення в Україні

Заступник керівника Офісу президента України Андрій Сибіга в ефірі національного телемарафону Єдині новини пояснив, що авіасполучення є необхідним елементом стійкості економіки держави.

– Безумовно, ці питання важливі для України. На сьогодні цей процес переведено в практичну площину. Модальності відновлення авіасполучення і бачення процесу доведено до двох регуляторів, – заявив Сибіга.

На його думку, відновлення авіасполучення в Україні охоплює комплекс складних питань. Серед них, зокрема, безпека, що пов’язана з протиповітряною обороною, та інші технічні моменти, на які потрібно звернути увагу.

Зараз дивляться

– Це європейський регулятор, який надає дозвіл на сполучення, та американський. Ці бачення передані до цих компетентних органів, почекаймо подальшого розвитку, – стверджує заступник глави Офісу президента.

Водночас Андрій Сибіга зазначив, що Україна прагне відновити цивільне авіасполучення на базі одного з аеропортів.

Наприкінці минулого року керівник офісу Андрій Єрмак анонсував початок процесу про відновлення авіасполучення та плани відкрити Міжнародний аеропорт Бориспіль, який перестав працювати після повномасштабного вторгнення.

Теги по теме
Офис Президента авиация
Источник материала
Поделиться сюжетом