20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Погрожували відправкою на фронт: під виглядом ТЦК чоловіки отримали від киянина 1,7 млн грн
Погрожували відправкою на фронт: під виглядом ТЦК чоловіки отримали від киянина 1,7 млн грн

Погрожували відправкою на фронт: під виглядом ТЦК чоловіки отримали від киянина 1,7 млн грн

Погрожували відправкою на фронт: під виглядом ТЦК чоловіки отримали від киянина 1,7 млн грн

Чоловіки придумували різні приводи, аби потерпілий платив їм знову.

Четверо чоловіків під виглядом представників ТЦК та Державного бюро розслідувань виманили 1,7 мільйона гривень у мешканця Києва, якому погрожували відправкою на фронт.

Як зазначили в Офісі генерального прокурора, один із підозрюваних у січні запропонував знайомому підприємцю оформити для нього «білий» військовий квиток, щоб уникнути призову в армію. За свою «допомогу» він попросив 388 тисяч гривень.

За інформацією слідчих, після цього «ділок» залучив ще трьох спільників і протягом січня-лютого вони погрожували відправити потерпілого у зону бойових дій.

«Підозрювали робили дзвінки, надсилали несправжні скриншоти нібито від працівників ТЦК, відстежували його біля будинку і роботи, а також перевдягалися у військову форму, щоб мати переконливіший вигляд. У такий спосіб вони змушували чоловіка платити знову і знову», ‒ повідомили правоохоронці.

Згодом підозрювані організували фейкове затримання чоловіка, під час якого за допомогою погроз отримали ще 600 тисяч, аби «закрити питання» з нібито підробкою військового квитка.

Пізніше вони забрали чоловіка і сказали, що везуть у один із місцевих ТЦК, щоб після проходження медкомісії відправити його на службу у Третю штурмову бригаду. Аби «вирішити проблему», підозрювані вкотре прагнули отримати гроші.

«Також підозрювані розповідали, що брата одного з учасників схеми призначили на керівну посаду в одному з ТЦК у Києві та відправляли фальшиві довідки про зарахування потерпілого на військову службу в армію», ‒ розповіли в ДБР.

Також правоохоронці додали, що чоловіка просили перераховувати гроші на джгути та безпілотники нібито для потреб військовослужбовців.

Фігурантів справи затримали під час передачі 4000 тисяч доларів, їх усіх взяли під варту.

Нагадаємо, поблизу українсько-румунського кордону правоохоронці затримали мікроавтобус, у вантажному відділенні якого знаходилися 34 чоловіка. Їх усіх намагалися незаконно переправити в ЄС. Кожен із «пасажирів» за доставку в Румунію заплатив перевізнику по 10 тисяч євро.

Що вважати найбільшим злочином під час війни − корупцію чи ухиляння від мобілізації? Про це ми запитали громадян із допомогою соціологічної служби Центру Разумкова.

Які відповіді ми одержали й чому різниця в цифрах колосальна, читайте в статті Лесі Литвинової на ZN.UA «Ухилянти, корупціонери… Це − не я».

Источник материала
Поделиться сюжетом