Швидше за Tesla та Porsche: у березні Xiaomi почне поставки свого першого електрокара
Швидше за Tesla та Porsche: у березні Xiaomi почне поставки свого першого електрокара

Швидше за Tesla та Porsche: у березні Xiaomi почне поставки свого першого електрокара

Китайський виробник смартфонів Xiaomi 12 березня заявив, що розпочне поставки свого першого електромобіля моделі Speed Ultra 7 (SU7) вже цього місяця.

Як повідомляє Reuters, п’ятий за величиною виробник смартфонів в Китаї анонсував, що прийматиме замовлення в 59 магазинах у 29 містах по всій країні. Презентація запланована на 28 березня. На фоні заяви компанії під час ранкових торгів акції Xiaomi зросли на 7%.

У грудні під час презентації седана SU7 виконавчий директор компанії Лей Цзюнь підкреслив, що Xiaomi планує увійти до п’ятірки найкращих автовиробників світу.

За його словами, Speed Ultra 7 має технологію "суперелектричного двигуна", здатну розганятися швидше, ніж Tesla та електромобілі Porsche.  

Аналітики відмічають, що спільна операційна система автомобіля з популярними телефонами та іншими електронними пристроями Xiaomi сподобається існуючим клієнтам компанії.

Гігант смартфонів пообіцяв інвестувати 10 мільярдів доларів в автомобілі протягом десяти років і є одним із небагатьох нових гравців на китайському ринку електромобілів, який отримав схвалення влади.

Перший електрокар від Xiaomi: що відомо   

Наприкінці 2023 року китайський виробник смартфонів Xiaomi представив свій перший електромобіль SU7. Тоді повідомлялося, що електрокар буде доступний у двох версіях – з запасом ходу до 668 км на одному заряді та з запасом ходу до 800 км. Для порівняння, модель Tesla S має запас ходу до 650 км.

Ціна оголошено не було, проте генеральний директор повідомив, що вартість "буде трохи високою, але така, яку всі вважатимуть виправданою". 

Теги по теме
Xiaomi
Источник материала
Поделиться сюжетом