20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Трофеї від ФСБ, гвинтівки з Бельгії, БТР із США – чим озброєні бійці РДК та легіону "Свобода Росії"
Трофеї від ФСБ, гвинтівки з Бельгії, БТР із США – чим озброєні бійці РДК та легіону "Свобода Росії"

Трофеї від ФСБ, гвинтівки з Бельгії, БТР із США – чим озброєні бійці РДК та легіону "Свобода Росії"

Бійцям підрозділів потрібна допомога

Бійці підрозділів Російського добровольчого корпусу та легіону "Свобода Росія" проводять успішні дії на території Білгородської та Курської областей. Як наголосили в ГУР МО України, ці частини є повністю автономними у своїх діях, що підтверджується навіть набором зброї бійців росіян, які вирішили боротися з диктаторським режимом Володимира Путіна.

Так, ще під час свого першого успішного рейду до Білгородської області у травні 2023 року РДК та Легіон використовували масу різної зброї. Це повністю спростовувало твердження російської пропаганди, що вони нібито є складовою ЗСУ.

Наприклад, як стрілецька зброя в травні 2023 року у бійців РДК "засвітилася" штурмова гвинтівка бельгійського виробництва FN SCAR. Один із найсучасніших зразків стрілецької зброї прийнятий на озброєння Сил спеціальних операцій армії США, можна купити в магазинах зброї Києва, щоправда ціна "кусається" — близько 400 тисяч гривень.

Також на озброєнні РДК було помічено американську техніку у вигляді армійських позашляховиків HMMWV, або Humvee, а також БТР International MaxxPro, прийнятий на озброєння армії США в 2007 році.

Окрім цього, на озброєння Російського добровольчого корпусу потрапив як трофей російський БТР-82А, створений спеціально для озброєння прикордонників, які входять до складу ФСБ.

Трофейний БТР-82А

Також у своєму Telegram-каналі Російський добровольчий корпус повідомив про те, яке спеціальне спорядження він використовує під час проведення нічних дій. Йдеться про тепловізори INFIRAY (IRAY) RICO RH50 та прилади нічного бачення AGM PVS-14 NW1, вартістю 150 та 160 тисяч гривень відповідно. Внаслідок важких боїв під Авдіївкою бійці РДК зазнали втрат у техніці та спорядженні, яке потрібно відремонтувати або замінити на що просять допомогу українців.

Тим часом експерти вже говорять про можливі цілі та наслідки дій РДК та Легіону "Свобода Росії".

Теги по теме
Оружие
Источник материала
Поделиться сюжетом