Обстріл Сум і Кривого Рогу, атака дронів у Росії: новини 13 березня
Обстріл Сум і Кривого Рогу, атака дронів у Росії: новини 13 березня

Обстріл Сум і Кривого Рогу, атака дронів у Росії: новини 13 березня

У Сумах внаслідок атаки дронами є загиблі та постраждалі. У Кривому Розі досі розбирають завали та надають медичну допомогу людям після вчорашньої ракетної атаки. У місті теж відомо про загиблих і поранених, серед яких є діти.

Ситуація на фронті залишається складною. Окупанти намагаються наступати в районах населених пунктів Терни, Іванівське, Бердичі, Тоненьке на Донеччині, а також Вербове і Роботине в Запорізькій області.

Що відбулося в Україні та світі за добу 13 березня 2024 року – читайте далі у матеріалі на сайті Факти ICTV.

Зараз дивляться
  • Атака дронів по Сумах
  • Наслідки ракетної атаки по Кривому Рогу
  • Співпраця Міноборони з DeepStateUA
  • Блокування кордону з Польщею
  • Ситуація на фронті
  • Удари по нафтозаводах у Рязані та Кіриші

Атака дронів по Сумах

Російські війська атакували дронами Суми, де відбулося влучання в п’ятиповерхівку. Вже відомо про двох загиблих і вісьмох постраждалих у різних ступенях важкості, ще троє людей вважаються зниклими безвісти.

За інформацією МВС України, вдалося врятувати щонайменше 10 людей з-під завалів будинку. Після нічних вибухів у Сумах пошкоджено 30 квартир, половина з них – зруйновані.

Фото: Сумська ОВА

Наслідки ракетної атаки по Кривому Рогу

У Кривому Розі оголосили днем жалоби 14 березня після вчорашньої серії ракетних атак.

Внаслідок обстрілу в Кривому Розі загинуло п’ятеро людей і ще постраждали 49 осіб, серед яких є маленькі діти. Найменшим з них – лише два та 11 місяців.

Фото: ДСНС

Співпраця Міноборони з DeepStateUA

Міністерство оборони України та аналітичний проєкт DeepStateUA підписали меморандум про співпрацю, щоб посилити ЗСУ актуальною інформацією.

Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко заявила, що співпраця з ресурсом дозволить ефективно накопичувати та обробляти необхідні дані перебігу воєнних дій. Співзамовник проєкту Роман Погорілий стверджує, що картою активно користуються військові.

Блокування кордону з Польщею

Польські аграрії готові тимчасово розблокувати контрольно-пропускний пункт Ягодин — Дорогуськ, щоб водії українських вантажівок могли повернутися до родин після затримки на кордоні.

Лідер фермерських протестів Войцех Лось зазначив, що це відбудеться 14 березня о 14:00 за київським часом.

За його словами, це не свідчить про завершення блокади кордонів з Україною, тому що вимоги фермерів так і не виконані.

Фото: Держприкордонслужба

Ситуація на фронті

Оперативна ситуація на фронті залишається складною, тому що російські війська надалі намагаються наступати в районах населених пунктів Терни, Іванівське, Бердичі, Тоненьке Донецької області, а також Вербове і Роботине Запорізької області.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Сили оборони України посилять резервами, боєприпасами та засобами РЕБ, щоб забезпечити стійкість на цій ділянці фронту.

Однак активність російських військ на інших ділянках фронту помітно знизилася. Сирський це пов’язує з високим рівнем втрат серед окупаційних сил.

Фото: Генштаб ЗСУ

Удари по нафтозаводах у Рязані та Кіриші

У Росії прогриміли вибухи в Бєлгородській, Брянській, Курській, Воронезькій, Липецькій, Ростовській, Ленінградській та Рязанській областях. Попередньо, там відбулася масована атака дронами.

Під удар потрапили нафтопереробні заводи у Кіриші Ленінградської області та Рязані, що розташовано в Рязанській області Росії.

У Міністерстві оборони Росії стверджують, що загалом протиповітряна оборона приземлила 65 безпілотників. Відомо, що внаслідок атаки БпЛА пошкоджено лінію постачання газу та електрики.

Теги по теме
Россия Кривой Рог Новости дня
Источник материала
Поделиться сюжетом