РФ використовує цивільних в Білгородській області як “живий щит” – ГУР
РФ використовує цивільних в Білгородській області як “живий щит” – ГУР

РФ використовує цивільних в Білгородській області як “живий щит” – ГУР

Андрій Юсов підтвердив, що російська влада подекуди перешкоджає жителям регіону евакуюватися.

Росія блокує евакуацію цивільного населення з Білгородської (Бєлгородської) області на тлі наступу російських добровольців. Москва використовує тамтешніх росіян як “живий щит”. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини.

“Ми можемо підтвердити цю інформацію (про блокування – ред.). Ми отримали (серію) перехоплень, як розмов між силовиками, так і розмов місцевих жителів, які констатують, що транспортні вузли оточені силовиками, стоять блокпости, є погрози. Влада намагається використати своїх громадян як “живий щит”, щоб захищати режим”, – зазначив представник ГУР.

Він додав, що факт блокування кордону вже доведено та оприлюднено.

При цьому Юсов уточнив, що в деяких населених пунктах евакуацію все ж таки проводять. Зокрема, мова про місто Грайворон неподалік кордону з Україною.

Як ми вже писали раніше, за інформацією української розвідки, російська влада блокує евакуацію цивільних у Бєлгородській області, де продовжується рейд російських добровольців. Серед місцевих мешканців зростає паніка.

Додамо, що 12 березня російські добровольці зайшли на територію Бєлгородської області РФ. У прориві кордону РФ брали участь Легіон Свобода Росії, Російський добровольчий корпус та добровольці Сибірського батальйону.

Згодом стало відомо, що ці добровольці контролюють російську територію площею понад 40 кв. км.



Теги по теме
Россия эвакуация
Источник материала
Поделиться сюжетом