19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Переписування автівок на дружин не допоможе ухилянтам - депутат
Переписування автівок на дружин не допоможе ухилянтам - депутат

Переписування автівок на дружин не допоможе ухилянтам - депутат

Перереєстрація траснпортних засобів на дружин та інших родичів не допоможе громадянам, які ухиляються від мобілізації.

Про це народний депутат України та член комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко сказав в ефірі телеканалу "Київ24.News".

"Багато громадян України чомусь поплутали щодо обмеження володіння транспортним засобом і почали перереєстровувати свій транспортний засіб на дружин, сестер і т.д. Та ні, друзі. Ця норма стосується суто керування транспортним засобом. Зараз ця норма, станом на сьогодні, залишилась в проекті закону. Тільки там механізм виконання цієї норми, яка буде перенесена все ж таки в Кодекс України про адміністративні правопорушення", - сказав Федієнко.

Обмеження щодо транспорту ухилянтів

Як повідомляв УНІАН, 13 березня стало відомо, що профільний комітет Верховної Ради не підтримав запропонованих обмежень щодо ухилянтів від мобілізації, крім одного - щодо обмеження керування транспортним засобом.

За словами Федієнка, має з'явитися сумісний реєстр з Національною поліцією, у якому буде вказано, що людина є ухилянтом або перебуває у розшуку. Він додав, що якщо поліцейський зупинить транспортний засіб, то він в реєстрі зможе побачити, що це ухилянт. За його словами, в поліції мають розробити алгоритм подальших дій для правоохоронців. 

Источник материала
Поделиться сюжетом