20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ранок у Білгородській області почався з обстрілу. Є загиблі та поранені
Ранок у Білгородській області почався з обстрілу. Є загиблі та поранені

Ранок у Білгородській області почався з обстрілу. Є загиблі та поранені

Ранок у Білгородській області почався з обстрілу. Є загиблі та поранені

Область країни-терористки атакували дрони.

Ранок у Білгороді та Білгородській області РФ почався з атаки дронами. Губернатор області Вячєслав Гладков повідомив, що є загиблі та поранені.

Так, за словами місцевої влади, два дрони атакували Прохоровський район. Обидва безпілотники здетонували біля приватного будинку. Там загорівся дах, вибиті вікна та посічений фасад. Вибуховою хвилею також пошкоджено сусідній будинок.

У Білгороді, якщо вірити Гладкову, також було зафіксовано дрони. Як стверджує губернатор, через падіння уламків загорілася суха трава, пошкоджено два приватні домоволодіння, в одному із закладів охорони здоров'я пробито покрівлю та пошкоджено 5 та 6 поверх будівлі. За версією росіян, на підльоті до міста збили вісім безпілотників.

Також повідомляється про приліт у легковий автомобіль, водій якого через це загинув. Крім того, у місті постраждали дві жінки та ще один чоловік.

Гладков також заявив про обстріл Гайворона, де, за його словами, є постраждалий із легким пораненням руки. Там також пошкоджено кілька багатоквартирних будинків та одне приватне домоволодіння, посічені фасади та вибиті вікна у двох закладах культури, будинках збутової компанії та газової служби, магазині. Пошкоджено три автомобілі, один із яких згорів.

У ніч на 12 березня легіон «Свобода Росії», Російський добровольчий корпус та Сибірський батальйон, що воюють на боці України, перетнули українсько-російський кордон і зайшли до кількох областей РФ. Зокрема, вони взяли під контроль деякі прикордонні населені пункти у Білгородській та Курській областях. Наступного дня російські добровольці попередили цивільних жителів Білгорода та Курська про удари по військових об'єктах і закликали тих залишити міста, щоб уникнути жертв.

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов заявив, що всі ці формування діють як самостійні підрозділи, оскільки вони складаються із громадян Росії. Однією з причин спецоперації російських добровольчих батальйонів ГУР вважають відсутність легальних методів політичної боротьби біля РФ.

Источник материала
Поделиться сюжетом