Директор "Київського метрополітену" Брагінський написав заяву на звільнення
Директор "Київського метрополітену" Брагінський написав заяву на звільнення

Директор "Київського метрополітену" Брагінський написав заяву на звільнення

Начальник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський написав заяву на звільнення. Про це вдень 15 березня повідомили в пресслужбі Київської міської державної адмыністрації.

- Обов’язки начальника комунального підприємства тимчасово виконуватиме головний інженер Київського метрополітену Віктор Вигівський, - зазначили в КМДА.

Напередодні Віталій Кличко заявляв про відсторонення Брагінського від виконання обов’язків. Таким чином очільник столиці відреагував на розслідування журналістів Bihus.Іnfo, під час якого в деклараціях родичів очільника метро було знайденого кілька дорогих квартир та землю під Києвом.  

За даними журналістів, у декларації матері Брагінського є 2 мільйони гривень, які вона майже одразу передарувала сину. Також у січні 2024 року вона стала власницею одразу двох двокімнатних квартир в одному із житлових комплексів столиці.

Пенсіонерка заявила, вкладалася у будівництво 5 років тому і що син їй грошей на придбання не давав.

Журналісти назвали причетною до притока грошей й сестру Брагінського – нібито  два роки тому очільник метрополітену задекларував дохід у розмірі майже 2 мільйони гривень від того, що продав сестрі Ганні Феніній земельну ділянку на Київщині з майже 10-кратною націнкою. 

Віктор Брагінський  був начальником КП «Київський метрополітен» з 16 липня 2014 року. Він був назначений на посаду Віталієм Кличко.

  • 8 грудня терміново припинили рух між станціями “Деміївська” та “Либідська” - через підтоплення та тріщини на блоках оправи тунелю. 
  • 24 січня КМДА заявила, що причиною деформації тунелю стало неякісне проєктування та будівництво ділянки. 
Теги по теме
метро
Источник материала
Поделиться сюжетом