У Миколаєві поліцейські організували "бізнес на небіжчиках": ДБР розкрило деталі злочинної схеми
У Миколаєві поліцейські організували "бізнес на небіжчиках": ДБР розкрило деталі злочинної схеми

У Миколаєві поліцейські організували "бізнес на небіжчиках": ДБР розкрило деталі злочинної схеми

Підозрюваним загрожує до 5 років тюрми

У Миколаєві працівники Державного бюро розслідувань викрили на оборудці двох правоохоронців. Вони продавали ритуальному агентству інформацію про щойно померлих громадян з закритої державної бази даних.

Як повідомляє пресслужба ДБР, власниця та два співробітники миколаївського ритуального агентства вирішили збільшити свої прибутки та "обійти" місцеву конкуренцію у похоронному бізнесі. Вони купляли у правоохоронців конфіденційну інформацію щодо померлих з адресами та контактами родичів.

Зафіксовані випадки коли вже за 3 хвилини після повідомлення до правоохоронного органу рідними померлого про факт смерті до них вже телефонувало агентство й пропонувало свої послуги. Наразі працівники ДБР задокументували майже 700 фактів збуту правоохоронцями інформації за винагороду.

Ритуальна фірма платила правоохоронцям відсоток з "прибутку" за кожного небіжчика. Вартість даних за одного померлого становила приблизно 1 тис. гривень.

Правоохоронцям та їх двом поплічникам повідомлено про підозру у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом та порушенні недоторканності приватного життя, вчиненому організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч.ч. 1, 2 ст. 361-2, ч.ч. 1, 2 ст. 182 КК України). Готується повідомлення про підозру п'ятому учаснику оборудки, який працює у ритуальному агентстві.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. Правоохоронці, після службового розслідування, звільнені з посад.

Нагадаємо, в Києві правоохоронці викрили шахраїв, що видавали себе за працівників ТЦК та ДБР. Злочинці під погрозами відправки на фронт ошукали киянина на 1,7 млн грн.

Теги по теме
ГБР Николаев
Источник материала
Поделиться сюжетом