20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ООН засудила спроби РФ провести вибори президента на окупованих територіях України
ООН засудила спроби РФ провести вибори президента на окупованих територіях України

ООН засудила спроби РФ провести вибори президента на окупованих територіях України

Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй (ООН), Антоніу Гутерріш, осудив спроби Росії провести президентські вибори на окупованих територіях України. Про це повідомив у п’ятницю речник ООН, Стефан Дюжаррік.

Гутерріш нагадав, що намагання незаконної анексії регіонів України не має законної сили з точки зору міжнародного права.

“Організація Об’єднаних Націй залишається непохитно відданою суверенітету, незалежності, єдності та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, згідно з відповідними резолюціями Генеральної Асамблеї”, – заявив речник ООН.

Щодо “виборів” президента РФ на тимчасово окупованих територіях України, згідно з повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, окупанти дозволили військовослужбовцям, які беруть участь у так званій Службі Внутрішньої Безпеки (СВБ), голосувати за Путіна, навіть не з’являючись на “виборчій дільниці”, що значно полегшує завдання “виборчим комісіям” з фальсифікації результатів.

Також зазначено, що росіяни організовують “вибори” на окупованій території України. За інформацією Центру Національного Спротиву, окупанти не знають точно, скільки жителів проживає на захопленій українській території, тому вони використовують офіційні дані до повномасштабного вторгнення, “і вже з цієї цифри намальована явка на “виборах” президента РФ у понад 70%”.

Теги по теме
Украина Россия ООН Выборы Президента
Источник материала
Поделиться сюжетом