Західні війська в Україні: нардеп пояснив значення заяв Макрона
Західні війська в Україні: нардеп пояснив значення заяв Макрона

Західні війська в Україні: нардеп пояснив значення заяв Макрона

Істерична реакція Кремля на можливу появу військ НАТО на полі бою свідчать про слабкість Росії.

Заяви французького президента Еммануеля Макрона про можливість застосування західних військ для протистояння російській агресії в Україні мають важливе значення як психологічний елемент стримування.

Таку думку висловив в інтерв’ю ТСН.ua голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики Олександр Мережко.

За його словами, такі заяви, які дипломати називають "all options on the table" (з англійської - всі варіанти на столі), мають відчутний ефект.

“Тобто ми не знаємо, може з'являться війська НАТО на території України, може ні, ми думаємо. І це вже стримує Путіна, це робить його дуже невпевненим і це викликає істерику в Кремлі. Ми бачимо цю істеричну реакцію на такі заяви. І ця істерична реакція – це вже є ознакою слабкості... Тобто ці такі двозначні заяви – вони працюють", - переконаний Мережко.

Він також відзначив приємну еволюцію Макрона у його ставленні до Путіна і розв’язаної ним війни.

"Ми пам'ятаємо, що починалося з телефонних дзвінків до Путіна і так далі, а зараз він суттєво змінив свою риторику і вона стала риторикою справжнього очільника держави, справжнього політика. Вона стала більш рішучою і це не може не тішити”, - відзначив нардеп.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео "Західні війська в Україні, Третя світова, страхи Байдена і Шольца | Олександр Мережко"

Источник материала
Поделиться сюжетом