"Має бути не менше трьох дітей": Шмигаль висловився про демографічну ситуацію в Україні
"Має бути не менше трьох дітей": Шмигаль висловився про демографічну ситуацію в Україні

"Має бути не менше трьох дітей": Шмигаль висловився про демографічну ситуацію в Україні

Раніше, заступник директора з наукової роботи Інституту демографії та соціальних досліджень імені Михайла Птухи Олександр Гладун заявляв, що першим викликом, що постане перед Україною у післявоєнні роки стане стрімке скорочення кількості населення. За прогнозами Інституту демографії, за 15 років кількість українців може скоротитися на 10 – 12 мільйонів.

Шмигаль про критичну демографічну ситуацію в Україні

Через повномасштабне вторгнення Росії демографічна ситуація в Україні залишається складною. Про це в ефірі телемарафону розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, ми "втратили величезну кількість людей".

"На жаль, люди гинуть через цю повномасштабну війну. На жаль, ми втратили і тих людей, які покинули Україну з дітьми. Понад мільйон українських дітей перебуває за кордоном. Задача – повернути ці сім'ї, повернути цих дітей, а також мотивувати українців народжувати якомога більше діточок, для того, щоби Україна процвітала у своєму мирному майбутньому після нашої перемоги", – сказав Шмигаль.

Він зазначив, що, щоб вирішити цю проблему, у кожній українській родині має бути щонайменше троє дітей.

Загалом в кожній українській сім'ї має бути не менше трьох дітей для того, щоб Україна мала прекрасні майбутні перспективи,
– йдеться у повідомленні.

Освітню субвенцію у 2024 році збільшать: що відомо

  • Очільник Кабміну також повідомив, що освітню субвенцію, з якої платять зарплату вчителям, у 2024 році збільшать до 103 мільярдів гривень.
  • Шмигаль також зазначив, що у лютому уряд забезпечив перерахування міжбюджетних трансфертів місцевим бюджетам на 12 мільярдів гривень. Загалом цьогоріч передбачили субвенцій та дотацій для наших громад на суму майже 191 мільярд гривень.
Теги по теме
Новости Украины Денис Шмыгаль
Источник материала
loader
loader